De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

5 tips voor een spoedverhuizing

Er zijn allerlei redenen voor een spoedverhuizing. De situatie is verre van ideaal, maar hier zijn vijf tips om een spoedverhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen.

–        Schrijf duidelijk de inhoud op alle dozen

–        Gooi de spullen die je niet nodig hebt weg of breng ze naar de kringloop

–        Zorg voor voldoende inpak materiaal

–        Houd je hoofd koel en probeer zo rationeel mogelijk in te pakken

–        Maak een goede, realistische planning en houd je hieraan.

Verder kan een professioneel verhuisbedrijf helpen om alle spullen in goede conditie naar je nieuwe woning te vervoeren. Amsterdam Movers is een verhuisbedrijf in Zaandam.

Administratieve zaken

Ook moeten er een hoop administratieve zaken geregeld worden. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen om dubbele kosten en andere problemen te voorkomen. Het is belangrijk om je huurcontract op te zeggen. Ook je gas, water en licht contracten moeten worden afgesloten. Als je verhuist naar een andere stad of gemeente is het belangrijk om een nieuwe tandarts en dokter te regelen. Verder is het belangrijk om je adreswijziging door te geven aan bedrijven en instanties. Indien van toepassing zul je ook een tijdelijke opslag van je inboedel moeten regelen. Ook is het belangrijk om bij je verzekering te informeren of er wijzigingen plaats moeten vinden nu je gaat verhuizen.

Vraag hulp aan de juiste mensen

Een verhuizing is zoveel werk dat het vrijwel onmogelijk is om het alleen te doen, helemaal als het een spoedverhuizing betreft. Het is daarom een goed idee om mensen uit je omgeving om hulp te vragen. Bedenk goed welke mensen uit je omgeving het beste kunnen helpen, het is belangrijk dat je niet teveel mensen vraagt. Als je hulp hebt van teveel mensen is de kans groot dat je het overzicht verliest en dan bestaat de kans dat je dingen kwijt raakt en niet meer weet wat in welke doos zit. Ook is het verstandig om een professioneel bedrijf in te huren op de dag van de verhuizing, zij weten precies wat ze moeten doen en zo zal je verhuizing zo soepel mogelijk verlopen.