De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Design lampen voor elk interieur

Lichten

In Naarden staat een toonaangevend atelier, dat design lampen ontwerpt. Met name de lichtsculpturen zijn wereldwijd bekend. Het atelier ontwerpt voor klanten over de hele wereld op maat gemaakte verlichting, die wat betreft kwaliteit en ontwerp op het allerhoogste niveau staan. Naast de op maat gemaakte verlichtingsconcepten en design lampen wordt er ook elk jaar een nieuwe collectie lampen uitgebracht. Ook dat zijn design lampen, gebaseerd op lichtsculpturen, maar dan geschikt voor elk interieur. Want zo’n collectie bestaat uit lampen voor hele grote imposante panden voor zakelijke en publieke bijeenkomsten, maar ook voor interieurs in woningen.

lampen modern

De functie van design lampen

Bij creatieve ontwerpen wordt de functionaliteit door de ontwerper nog weleens uit het oog verloren. Dat gebeurt niet bij ontwerper William Brand. Als hij een lamp ontwerpt past zo’n lamp in vrijwel elk interieur. De lamp zorgt voor voldoende functioneel licht in de ruimte, en is daarnaast een opvallend object. Dat blijkt onder anderen uit de grote collectie hanglampen die hij voor Brand Van Egmond heeft ontworpen. Dat zijn stuk voor stuk design lampen, waar architecten van over de hele wereld inspiratie uit opdoen. Maar tegelijk wordt de ruimte waarin ze worden gebruikt op een comfortabele manier verlicht.

Mooie verlichting

Verlichting als integraal onderdeel

Het is niet toevallig dat de design lampen van William Brand artistiek en functioneel zo succesvol zijn. Dat komt doordat Brand naast ontwerper ook architect en interieurontwerper is. Hij weet dus precies welke eisen er worden gesteld aan de verlichting als er een prestigieus interieurontwerp moet worden gemaakt. Daar maakt hij bij het bedenken van zijn sculpturen bewust en onbewust gebruik van. En het resultaat mag er zijn, want zijn bedrijf staat niet voor niets wereldwijd aan de top.