De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Diverse zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Als je in Limburg woont en je een duurzamere woning wilt door zonnepanelen dan zou dit kunnen. In deze blog word je laten zien dat zonnepanelen erg duurzaam zijn. Ook hebben zonnepanelen nog meer voordelen dan dat deze alleen duurzaam zijn. Zonnepanelen worden namelijk gezien als een investering. Dit is goed voor je geld en voor je woning. Door de zonnepanelen wordt je woning automatisch meer waard en naar ongeveer 7 jaar heb je de kosten van het aanschaffen van de panelen al terugbetaald. Daarna maak je hier dus alleen maar winst op. Je zult ook merken dat de energierekening een groot stuk gaat dalen doordat de zonnepanelen nu de energie opwekken. Wil je meer te weten komen over de zonnepanelen en de korte termijn zonnepanelen, in dit artikel wordt hier meer informatie over verteld.

De diverse verschillen in de zonnepanelen

Er zijn veel diverse zonnepanelen beschikbaar, het verschil zit hem in de kleur en de dikte van deze panelen. Je hebt de keuze uit de kleuren blauw en zwart en deze brengen ook andere voordelen met zich mee. Je hebt zwarte zonnepanelen en deze worden ook wel monokristallijn silicium genoemd. De blauwe zonnepanelen worden gemaakt van polykristallijn silicium. Nu denk je ze zijn allebei van kristallijn gemaakt, maar bij de zwarte zonnepanelen wordt er na het stollingsproces hier nog een bewerken aangevoerd en dit gebeurt bij de blauwe zonnepanelen niet meer. Bij deze bewerking worden de kristallen allemaal dezelfde richting opgelegd zodat je iets meer energie gemiddeld gezien hiermee zou kunnen opwekken. Voor grote oppervlaktes worden de blauwe zonnepanelen aangeraden, want de investering is hiermee goedkoper en bij een kleine oppervlakte dus andersom. Maar hoe zit het met de dikte en het materiaal?

Het materiaal en de dikte van de panelen

Er zit niet alleen een verschil in de manier van maken of de kleur, maar ook in de dikte van de zonnepanelen. Wil je een dunnen zonnepaneel? De dunne zonnepanelen zijn zo gemaakt dat je deze zou kunnen buigen. Het is een dunne laag dat bijna op het laminaat lijkt. Je hebt ook zonnepanelen die gemaakt worden van een andere stof. Deze stof wordt ook wel CdTe genoemd. Deze stof wordt gebruikt bij erg dunne zonnepanelen. De normale zonnepanelen worden gemaakt van silicium en deze zijn vergeleken de andere duurder en hebben een complexer productieproces. De dunne zonnepanelen zijn dus gemaakt van ander soort materiaal, maar ondanks de hogere materiaalkosten zijn deze wel makkelijker te maken.