De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Hoe zorg je ervoor dat een verhuizing soepel verloopt?

verhuurmakelaars Utrecht

Misschien heb je net wel een nieuwe woning gekocht. Dat de verhuizing dan eindelijk in zicht is vervult je met een gelukkig gevoel, alhoewel je misschien ook wel bang bent voor verhuisstress. Want het inpakken en sorteren van je spullen is een klus die veel tijd inneemt. Je moet veel sjouwen, ervoor zorgen dat al je spullen bij elkaar blijven en dan alles nog naar je nieuwe huis brengen. Gelukkig zijn er een paar tips waardoor je je verhuizing een stuk soepeler kunt laten lopen. Lees in deze blog meer over onder andere verhuisbedrijf in de omgeving van Arnhem, slim inpakken en meer!

Doe spullen weg die je niet meer gebruikt

Als je bezig bent met een verhuizing, ontdek je pas allemaal spullen die je allang vergeten was of nooit meer gebruikt. De kans bestaat dat je schrikt van de rommel. Een verhuizing is dan ook een mooie kans om spullen die je niet meer gebruikt naar de kringloop te brengen, weg te geven of op Marktplaats te zetten. Hierdoor heb je niet alleen maar meer ruimte in de vrachtwagen van het Verhuisbedrijf in de omgeving van Arnhem, maar ook je hoofd wordt er rustiger van.

Recycle spullen waarvoor je geen plaats hebt

Tegenwoordig kun je echt geen spullen meer weggooien die je niet meer gebruikt of waarvoor je geen ruimte meer hebt. Je kunt spullen die je niet gebruikt op een milieuvriendelijke manier wegdoen tegenwoordig, hier hoef je niet veel extra moeite voor te doen. Denk bijvoorbeeld aan de kringloop of één van de punten van Wecycle. Het verhuisbedrijf in de omgeving van Arnhem hoeft je oude spullen dan ook niet in te pakken, dit scheelt zeeën van tijd!

Wees efficiënt met inpakken

Je kunt je spullen veel efficiënter inpakken wanneer je georganiseerd te werk gaat en spullen per kamer inpakt. Je kunt bijvoorbeeld eerst de bijkeuken inpakken en de logeerkamer, want spullen die je niet meteen nodig hebt kun je het beste als eerste inpakken. Zet een codering op je dozen, dan weet je precies wat bij elkaar hoort en naar welke ruimte je de spullen later heen kunt brengen.

Gebruik handdoeken en kleding voor het inpakken

Vroeger gebruikten we bubbeltjesplastic om onze spullen te beschermen, maar tegenwoordig kun je daar net zo goed handdoeken, kleding en beddengoed voor gebruiken. Dit is een stuk goedkoper, sneller en duurzamer. Op deze manier pak je je spullen efficiënt in, je pakt namelijk twee keer zoveel spullen in één keer in!

Huur verhuisdozen van een verhuisbedrijf in de omgeving van Arnhem

Verhuisdozen kopen is een extra kostenpost. Je kunt daarom net zo goed dozen huren of ze lenen van je vrienden of familieleden. Dit is niet alleen goedkoop, maar de oude verhuisdozen krijgen ook nog eens een tweede leven.