De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Hoe zorg je goed voor je tuin?

serre

Je hebt ervoor gekozen om een groene tuin te hebben. Hier moet je natuurlijk goed voor zorgen. Schakel de hulp in van een hovenier in Utrecht of ga zelf lekker aan de slag. Een juiste verzorging van de tuin geeft je mooie, gezonde en bloeiende planten. Tuinieren kan hartstikke leuk zijn! Iedere tuin heeft onderhoud nodig. Of dit nu het snoeien van de heg is of het reinigen van de tegels. Maar wanneer is dit nodig? Een tuin heeft eigenlijk ieder seizoen van het jaar wel een onderhoud nodig. In het hoogseizoen wat vaker dan in de wintermaanden.

Vergeet geen water te geven

Net als mensen hebben planten voldoende water nodig om te overleven en te groeien. Elke dag een klein beetje gieten is tijdens een warme periode niet voldoende. Het water bereikt dan nooit de belangrijke dieper gelegen wortels, anders verdrinken de planten.

Tuin langer laten bloeien

In sommige tuinen zijn er planten die al heel snel zijn uitgebloeid. Rozen bijvoorbeeld. In sommige tuinen bloeien deze struiken maar liefst twee weken. Dit kan veel langer, mits je de planten goed verzorgd. Een roos heeft zo’n 4 tot 5 zonuren per dag nodig. Ook is het goed om deze bloem in de wind te zetten. Hierdoor waaien schimmelsporen uit de rozen wat schimmelaantastingen verminderd.

Ook bomen hebben onderhoud nodig

Het bemesten van de tuin is één van de meest vergeten werkzaamheden in de tuin. Dit is zonde! Het bemesten van je tuin kan het verschil maken tussen dag en nacht. Je moet wel de juiste meststoffen gebruiken. En dit verschil van plant tot plant, net zoals de hoeveel die je moet toepassen. Bomen kunnen een mooie parasol vormen in de zomerdagen, lekker verkoelend. Ook zij hebben onderhoud nodig. Het regelmatig snoeien zorgt voor een vitale groei van de boom. Niet elke boom hoeft elk jaar gesnoeid te worden.

Bekijk de website van Tuinmanofferte voor meer opties.