De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Klussen of kopen

Beton cire is een ontzettend gewild materiaal, omdat het zo veelzijdig is, geen afwerking behoeft, en eenvoudig te reinigen en schoon te houden is. Als je dit allemaal hoort, denk je al gauw: waar koop ik dat? En kan ik daar dan mijn hele huis van hebben? Helaas kan je niet je hele huis van beton cire laten maken, maar je kan het wel zo veel mogelijk gebruiken. Zo kan je naast de muren en de vloeren ook een wc beton cire maken.

Eenvoudig

Je wc beton cire maken klinkt moeilijker dan het is. Daar moet je je dus niet door uit het veld laten slaan. Iedereen kan het zelf doen, als hij maar een beetje moeite doet en goed de handleiding leest. Het is namelijk niet zo dat alleen handige harry’s dit kunnen, of dat het typisch mannenwerk is. Een échte feministisch zou gewoon het plamuursel pakken en aan de slag gaan met stucen. Of nee, dat zeg ik verkeerd: een echte feminist zou eerst de handleiding erbij pakken en een beschermlaag aanbrengen, en daarna zou ze gaan stucen. Ook metal stuc is eenvoudig zelf te doen.

Natuurlijk hoef je het ook niet volledig zelf te doen.

Professional

Een wc beton cire kan je namelijk ook laten maken, dus door iemand of een bedrijf in te huren zodat een professional het voor jou doet. Zo weet je in ieder geval zeker dat het goed gaat lukken. Wel ben je dan wat meer geld kwijt, maar dat hoort er nou eenmaal bij; niets in het leven is gratis, behalve zonlicht. Alhoewel, soms moet je ook daarvoor betalen, bijvoorbeeld als je naar de zonnebank gaat. In dat geval kun je toch beter je geld besteden aan wat voorwerpen of arbeidskracht met betrekking tot een wc beton cire. Daarmee heb je immers een investering gedaan waar je de komende paar jaar in ieder geval heel erg van zal kunnen genieten.