De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Kunstgrasmat kopen, waar moet je op letten

kunstgrasmat kopen

Kunstgrasmat kopen, waar moet je op letten

Bij het aanschaffen van een kustgrasmat moeten er aan veel dingen gedacht worden. In dit artikel worden tips meegegeven waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een kunstgrasmat.

kunstgrasmat kopen

Keuze soort

Bij een kunstgrasmat kopen is het heel belangrijk om de juiste keuze te maken. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat voor soort kunstgras jij mooi vindt en hoeveel er besteed aan kan worden.

Op verschillende soorten kunstgrasverkoopwebsites kunnen gratis samples worden besteld. Dit zijn verschillende kleine proefstukjes om het maken van een keuze eenvoudiger te maken. Een kustgrasmat kopen

Budget

Bij de prijs moet er vooral gekeken worden naar de prijs per vierkante meters en de kwaliteit van het product. Een product met een hoge kwaliteit en duurzaamheid zal automatisch een stuk duurder zijn dan de producten van een lage kwaliteit en duurzaamheid.

Waar neerleggen

Kunstgras kan op verschillende plekken neergelegd worden. In de achtertuin, op het balkon of een speeltuin. Het type kunstgras wat gekozen wordt is afhankelijk van de plek waar het kustgras wordt neergelegd. Deze verschillende keuzes kunnen worden gevonden op de kunstgrasverkoopwebsites op het internet.

Ondergrond

Als er een kunstgrasmat in de tuin wordt neergelegd is het heel belangrijk om te kijken naar het soort ondergrond. Dit kan vlak beton zijn met vlak gestreken zand eroverheen. Dit is afhankelijk van het type kunstgras wat je aanschaft. Het is heel belangrijk dat de de ondergrond vlak is.

Als er een ondergrond gemaakt wordt. Gebruik geen cement of zwarte grond. Cement(beton) laat geen water door en is dus niet geschikt. Zwarte grond laat niet goed water door tijdens regen, waardoor stukken grond wegzakken onder de mat. Zwarte grond is ook vruchtbaar dus kunnen allerlei soorten onkruid groeien onder de mat. Gebruik in plaats hiervan brekerszand met een druk verdeeldoek tussen de mat en het zand. De doek zorgt ervoor dat schokken worden opgevangen, waardoor de mat lekkerder loopt.