De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Roze en groene sierlijkheid in de tuin.

bomen-bezorgen

Roze en groen, een perfecte voorjaars combinatie. Zachte kleuren en het begin van een nieuw seizoen met al een beetje warmte van de zonnestralen geven de mens weer energie en vrolijkheid. In huis gaan de laatste winter accessoires de doos in en de zolder op en kan na de voorjaarsschoonmaak het opnieuw inrichten beginnen. Ook in de tuin zie je de bomen en planten langzaam wakker worden. De Japanse sierkers is zo’n boom waar je enorm van kunt genieten in de maanden april en mei. Het is rijk aan grote trossen licht roze bloemen en een echte eyecatcher.

Het voorjaar mag er zijn.

Als de voorjaarsschoonmaak binnen gedaan is, kun je lekker buiten aan de slag gaan. De winter is heerlijk en geeft mooie plaatjes van de tuin als het gesneeuwd heeft, maar als het eenmaal wat warmer begint te worden is de tuin echt wel toe aan een schoonmaak en opfris beurt. En terwijl je lekker bezig bent met opruimen en schoonmaken en misschien potten van nieuwe plantjes kun je genieten van de bomen en planten die langzaam aan weer beginnen te bloeien. En als je winterharde en onderhoudsarme bomen in je tuin hebt staan, is het dubbelop genieten. Een van dit soort boomsoorten is de Trompetboom.

De naam alleen al is leuk.

De Trompetboom, oftewel de Catalpa is toch een geweldige naam. De officiële naam is Catalpa bignonioides ‘Nana’ en het is een boom met hartvormige bladeren en hoeft maar één keer per jaar gesnoeid te worden om zo de bolvorm te behouden. De Catalpa neemt ook niet veel ruimte in beslag, je kunt een brede stam nemen (van ongeveer 20cm), maar je kunt ook een smalle nemen. Ze bestaan al vanaf 6 cm doorsnee. Het voorziet je tuin van mooi groen en schaduw. Je kunt eronder een gezellig zitje maken of een paar mooie plantjes zetten zodat het een mooie eyecatcher wordt in je tuin.