De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Situaties waarin je sloten vervangen interessant is

Inbraakschade herstellen

In verschillende situaties is het vervangen van sloten interessant. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing van je woning. In zo’n situatie wil je een aannemer en uitvoerder de sleutel kunnen geven, zodat je niet iedere dag om 6.00 of 7.00 uur voor de deur moet staan om deze te openen. Sloten vervangen is ook interessant, wanneer je de beveiliging van je woning wilt verbeteren. Zeker in oudere huizen gebruikt men vaak nog voor cilindersloten met twee verbindingspunten tussen de deur en het kozijn. De standaard is tegenwoordig een slot met drie of zelfs vier verbindingspunten. Je wilt het inbrekers niet onnodig makkelijk maken. 

Kies voor cilindersloten met drie SKG-sterren 

Bij het vervangen van sloten zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Je las al dat het verstandig is om te kijken naar het aantal verbindingspunten tussen de deur en het kozijn. Ook is het raadzaam te letten op het aantal SKG-sterren wat het slot gekregen heeft van deze stichting. Des te meer sterren een slot heeft, maximaal drie, des te groter is de weerstand die het slot aan inbrekers biedt. Een inbreker heeft logischerwijs een voorkeur voor sloten met hooguit één SKG-ster. 

Zelf cilinder van sloten vervangen 

Voor het vervangen van complete sloten is de hulp van een slotenmaker wenselijk. Het op de juiste wijze monteren van het slot heeft een grote invloed op de weerstand die het slot biedt bij inbraakpogingen. Kies je voor het vervangen van de cilinder in het slot, dan kun je dit zelf doen. Dat laatste is bijvoorbeeld interessant, wanneer je een aannemer bij een verbouwing de sleutel van je woning wilt geven. Het vervangen van het complete slot is overbodig; zet slechts een tijdelijke cilinder in het bestaande slot. Er is online veel informatie te vinden over de wijze waarop je deze klus uitvoert.