De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Tips om geur uit muur te verwijderen

geur uit muur verwijderen

Iedereen zal het eens zijn over het feit dat vervelende geuren in huis het laatste is wat je wilt. Er kunnen zich vervelende geuren in huis voordoen die allemaal een eigen oorzaak hebben. De meest voorkomende vervelende geuren zijn bijvoorbeeld kookgeuren. Dit soort geurtjes zijn natuurlijk makkelijk op te lossen en blijven ook niet al te lang hangen. Er kunnen zich ook bepaalde vervelende geuren voor doen die niet zo makkelijk zijn op te lossen en erg lang blijven hangen. Het kan zelfs zo zijn dat hierdoor de woon baar heit van je huis enorm afneemt. Dit is het moment om er iets aan te gaan doen. In dit artikel zullen we het met name hebben over de geur uit muur verwijderen.

Hoe kun je een vervelende geur uit de muur verwijderen?

Het wil wel eens voorkomen bij bepaalde huizen en bij bepaalde mensen dat bepaalde muren een vervelende geur produceren. Wat is hier doorgaans nu de oorzaak van? Over het algemeen gesproken heb je last van vocht in de muur wanneer deze geuren zich manifesteren. Vocht kan veel schade aanbrengen in een muur. Het verspreidt niet alleen een onaangename lucht in het huis, maar kan ook de muur in kwestie aanzienlijk verzwakken. Als er te lang vocht in de muur huist, kunnen er zich schimmels gaan vestigen. Dit zorgt voor nog vervelender leef klimaat. Deze schimmels zorgen ook voor de vervelende lucht. Hoogste tijd dus om in te grijpen nu het nog kan. Wat kun je hier nou het beste tegen doen?

geur uit muur verwijderen

De muur saneren

Je kunt deze klus zelf doen maar beter laat je dit aan de experts over. In de muur zullen aantal gaten moeten worden geboord op knie hoogte. Deze gaten zullen onder een bepaalde hoek naar beneden moeten worden geboord. Vervolgens zal er een substantie worden ingebracht die al het vocht uit de muur onttrekt. Wanneer dit op de juiste manier wordt uitgevoerd, zal de muur voor eens en altijd beschermd zijn tegen allerlei soorten invloeden van vocht. Op deze manier ben je dus voor altijd verlost van eventuele nare luchtjes in huis ten gevolge van een vochtige muur.