De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Waarom een houten vlonder in je tuin?

houten vlonder tuin

Handige tips en voorbeelden

Vlonders plaatsen in je tuin. Heb je daar als eens aan gedacht? Goede wedervraag is dan: waarom zou ik vlonders in mijn tuin plaatsen? Ons antwoord lees je hieronder. Want vlonders bieden je best veel extra’s in je tuin. Lees en beleef!

Wat is een vlonder?

Een vlonder is een van de ondergrond losliggende buitenvloer, die gewoonlijk van hout is gemaakt. Ze werden vroeger gebruikt in de openbare ruimte, als drijver of kleine aanlegsteiger aan het water. Ook een loopbrug, of plankier, noemde men ook wel een vlonder. Een eenvoudige plank over een sloot werd zelf ook vlonder genoemd.

En nu?

Vlonders zijn nog steeds te vinden in openbare ruimte. Maar ze hebben ook hun intrede gemaakt in particuliere tuinen waar ze vooral als sfeervol looppad dienen. Grotere vlonders worden ook gebruikt als terras voor een loungeset of buitentafel.

Wat maakt vlonders populair?

Een vlonder is veelzijdig en past in vrijwel elke tuinstijl. Vlonders geven karakter en bieden een warme en gezellige uitstraling die uitnodigt om te relaxen. Vlonders zijn ideaal om te combineren met andere materialen. Zo geeft sierbestrating een spannend en speels beeld als je dat combineert met een vlonder. En je kunt een terras met bestrating met behulp van vlonders verhoogd aanleggen. Deze afwisseling in hoogte maakt je tuin zeer dynamisch.

Veelgebruikte toepassingen van vlonders

Een houten vlonder in de tuin wordt veel gebruikt als luxueus terras voor een loungeset of tuintafel, als vloer in een overkapping, als veranda of als looppad. Vlonders kunt je ook voor andere doeleinden toepassen, bijvoorbeeld:
  • Als terras voor tent, (sta)caravan of chalet
  • Rondom een hottub, jacuzzi of zwembad
  • Bij een steiger, vijver of sloot
Vond je dit een nuttig blog? Wij horen het graag van je via ons contactformulier.