De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Waarom kiezen mensen een vinyl vloer?

Een vinyl vloer hoor je steeds minder vaak terugkomen in een interieur. Het type vloer is het aan het verliezen van de grote concurrent pvc. Vinyl heeft door de jaren een best slecht imago gekregen. Mensen vinden het al snel ouderwets en denken dat het allemaal een slechte kwaliteit heeft. Dat was twintig jaar geleden inderdaad zo, maar tegenwoordig is vinyl bezig met een echte comeback. Wil je weten waarom mensen voor een vinyl vloer kiezen? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van een vinyl vloer van Floorever is dat de vloer enorm onderhoudsvriendelijk is. Je zult er niet snel iets op gaan zien. Schoonmaken is bijna niet nodig, maar als je bedenkt dat de vloer echt schoon moet, heb je aan een stofzuiger en een dweil al genoeg. Als de vloer eenmaal op de plek ligt hoef je er nooit meer iets aan te doen. De vloer is namelijk onderhoudsvrij. De vloer kan enorm goed tegen koffie, wijn, water en andere vloeistoffen. Het is wel belangrijk om het zo snel mogelijk weg te halen. Sommige stoffen zijn namelijk agressiever dan de ander. 

Stil

Een ander groot voordeel van een vinyl vloer is dat de vloer stil is. De vloer maakt namelijk geen contactgeluid als je eroverheen loopt. Dat is iets dat bijvoorbeeld een laminaatvloer wel heel heftig heeft. Het stille van de vinyl vloer is echt heerlijk. Je hebt bijvoorbeeld geen last meer van rennende kinderen door huis heen en het is de ideale oplossing als je bijvoorbeeld in een appartementencomplex woont.