De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Warmte terugwin installatie in het huis

warmte terugwin installatie

Een warmte terugwin installatie in huis is tegenwoordig een ontzettend gunstig middel om te gebruiken. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een installatie die warmte terugwint. Het gaat om een ventilatiesysteem die ervoor zorgt dat er bij het proces van ventileren zo min mogelijk warmte (of in sommige gevallen kou) verloren gaat. Dit uit zich bijvoorbeeld in het typische voorbeeld met dat het in de winter soms kan tochten. Met het gebruik van deze installatie zal dat niet langer voorkomen aangezien deze koude lucht hierdoor wordt omgezet in warme lucht. Zeg die tocht dus dan maar snel gedag!

warmte terugwin installatie

Kosten van de installatie

De kosten van de installatie kunnen ontzettend uiteenlopen. Het hangt namelijk af van een aantal factoren. Bij een kwalitatief goede installatie ben je uiteraard meer geld kwijt dan bij een goedkope installatie die wellicht minder goed zijn werk doet. Bovendien is het belangrijk om hoeveel oppervlakte het gaat. Daarbij moet ook de vraag gesteld worden of het hele huis geïnstalleerd moet worden, of dat het misschien slechts gaat om een boven of onderverdieping. Deze factoren leiden uiteindelijk tot een bepaald bedrag. Vaak gaat het hierbij om een paar duizend euro exclusief de onderhouds- en installatiekosten. Het is even een investering, maar je zult er ontzettend veel profijt van hebben. 

Voordelen van een installatie

Er zijn heel wat voordelen aan een warmte terugwin installatie. Allereerst zorgt het voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Je zult niet snel last hebben van tocht bijvoorbeeld. Daarnaast is het klimaat gewoonweg aangenamer minder benauwend. Dit komt onder andere omdat een warmte terugwin installatie er altijd voor zal zorgen dat er gefilterde schone lucht is in huis, dit scheelt ook ontzettend voor mensen met allergieën. Ten slotte bespaar je ontzettend op stookkosten, wanneer je een installatie aanschaft. Je investeert er dus in de eerste instantie wat geld in, maar wint het uiteindelijk terug aangezien je de stookkosten vermindert.