De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Zilvervisjes, hoe komt u er vanaf?

Zilvervisjes zijn erg vervelend, veel mensen hebben er last van en hebben regelmatig zilvervisjes in hun woning. Hoewel de kleine beestjes niet schadelijk zijn, zijn ze wel erg vervelend. Zilvervisjes kunnen erg goed overleven in verschillende ruimtes. Het liefst begeven zij zich in vochtige ruimtes zoals badkamers. Of u nou een bestaande of nieuwe woning heeft, wanneer u niet goed op let is de kans groot dat u ook last krijgt van zilvervisjes. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, daarom geven we u een aantal tips om van zilvervisjes af te komen, of ervoor te zorgen dat u ze helemaal niet krijgt.

Ventileren

Een van de grootste redenen dat mensen last hebben van zilvervisjes is omdat de ruimtes in huis niet goed geventileerd worden. Hierdoor worden verschillende ruimtes in huis erg vochtig en vaak ook nog eens te warm. Dit geeft een broeierig effect wat ideaal is voor zilvervisjes. Het is dus zaak om zo goed mogelijk te ventileren, dit is helemaal niet moeilijk. Het is sowieso belangrijk om af en toe te ventileren door een raampje open te zetten. Daarnaast kan een WTW unit een goede optie zijn. Hiermee heeft u een constante toevoer van schone lucht. Ook wordt de warmte gewoon behouden, WTW staat namelijk voor warmte terug win. 

Let op de temperatuur

Zilvervisjes houden van een ruimte die warm is. Als u last heeft van zilvervisjes is het dan ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat ruimtes waarin zij zich bevinden niet verwarmt worden. Vooral in de badkamer zult u hier goed op moet letten, het is daar namelijk ook nog eens erg vochtig. Door de badkamer verwarming uit te laten is de kans al een stuk kleiner dat u last krijgt van zilvervisjes. Het liefst hebben de zilvervisjes dat het warmer is dan 22 graden, zorg dus dat de temperatuur altijd lager is. 

Voorkom dat zilvervisjes zich verspreiden

Zilvervisjes zijn erg klein, het is voor hen dus erg makkelijk om zich te verspreiden. Als u niet oplet heeft u binnen de kortste keren een huis vol zilvervisjes. Om dit te voorkomen zijn de bovenste twee tips erg belangrijk maar daarnaast zult u ook alle naden en kiertjes moeten dichten. Als u dit niet doet kunnen zij zich ontzettend snel verspreiden door uw hele woning. Gelukkig kunt u dit makkelijk voorkomen, door de naden en kieren dicht te kitten zullen zij zich niet kunnen verspreiden. 

Als u bovenstaande tips opvolgt zult u binnen een mum van tijd van de zilvervisjes af zijn. Vooral de temperatuur en luchtvochtigheid zijn twee punten die erg belangrijk zijn om zilvervisjes te bestrijden. Ook als u nog geen last heeft van zilvervisjes zult u goed op moeten letten!