De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

3 dingen die niet mogen ontbreken in jouw thuisbioscoop

Keuken Waalwijk

Heb jij altijd al een eigen thuisbioscoop gewild, maar kom je niet verder dan het dempen van de lichten, je TV en een bak popcorn? Dat geeft je natuurlijk nog niet echt een bioscoopgevoel. In dit artikel neem ik je mee in de drie dingen die niet mogen ontbreken in jouw eigen thuisbioscoop. Zo kun je maximaal genieten van de filmavondjes met je vrienden of met je partner. 

Een goede beeld- en geluidsinstallatie

Te beginnen met het allerbelangrijkste: een goede beeld- en geluidsinstallatie. Dit is echt een must als je dat echte bioscoopgevoel wilt ervaren. Er wordt weleens gezegd over de televisie keuze: hoe groter, hoe beter. Dit is enigszins waar, maar toch is het wel afhankelijk van hoe ver je ervan af zit. Een te groot beeldscherm is namelijk ook weer niet fijn. Het is ook leuk om de film te laten draaien via een beamer op een doek, net als in een echte bioscoop. Qua geluid wil je het liefst een surround systeem, zo is het net alsof het geluid van alle kanten komt. 

Comfortabele stoelen of banken

Wat is een bioscoop zonder die typische bioscoopstoelen? Juist, gewoon een woonkamer met een televisie. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om deze stoelen aan te schaffen en misschien vind je ze gewoon echt niet mooi of fijn zitten. In dat geval is het prima om gewoon voor andere stoelen of banken te kiezen. Het belangrijkste is dat je er lekker op kunt zitten en dat je het ook de hele film volhoudt. Het is vervelend als jij op de helft van de film last krijgt van het zitten omdat de bank toch te hard is en je daardoor niet meer kunt genieten. Hou bij het aantal zitplekken rekening met hoeveel mensen je tegelijk gebruik wilt maken van de thuisbioscoop. Zet de ruimte niet te vol, maar zorg wel voor voldoende plekken.

Essentials voor de echte bioscoop-sfeer

En dan nog de essentials voor een thuisbioscoop, zodat je echt dat bioscoopgevoel kunt ervaren. Uiteraard horen er snacks bij een thuisbioscoop, dus denk aan een mini snackcorner in de ruimte. Dit kan bestaan uit een koelkastje met lekkere drankjes en een kastje met wat chips, m&m’s en popcorn, maar mag ingevuld worden hoe jij dat zelf wilt. Daarnaast kun je denken aan het ophangen van filmposters ter decoratie. Gebruik voor de filmposters de wissellijst 40×50. Hierdoor kun je de filmposter gemakkelijk wisselen naar de film van die avond.