De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

3 tips voor het combineren van fotolijsten

Keuken Waalwijk

De meeste fotolijsten zijn tijdloos en daarmee ideaal voor ieder interieur. Fotolijsten kunnen dan ook niet meer ontbreken in je woning. Je kunt er ook alle kanten mee op. Zo kun je één grote fotolijst als eyecatcher gebruiken, maar ook een complete fotowand creëren met meerdere lijsten. Wil jij meerdere lijsten met elkaar combineren? Dan zijn er wel een paar dingen waar je even op moet letten. Wat die dingen zijn? Dat vertel ik je in dit artikel. 

Verschillende formaten fotolijsten

Allereerst is het goed om te weten dat verschillende formaten fotolijsten prima met elkaar gecombineerd kunnen worden. Sterker nog, wanneer je verschillende formaten en vormen bij elkaar hangt of neerzet op een plankje, dan creëer je een speels effect. Zo kun je bijvoorbeeld een rechthoekige fotolijst van 40×60 nemen en hier een vierkante fotolijst van 30 x 30 en een ronde lijst bij kiezen, maar kun je ook allerlei verschillende rechthoekige lijsten bij elkaar hangen. Probeer hier gewoon eens wat mee te spelen voor je ze aan de muur hangt en bekijk wat jij het mooiste vindt.  

Heb je een heel strak interieur en wil je dat graag zo houden? Kies er dan wel voor om een paar lijsten van hetzelfde formaat naast elkaar te hangen. Hierdoor hou je het geheel mooi strak. 

Het kleurgebruik

Wanneer jij een heel clean, wit interieur hebt, dan kunnen hele kleurrijke fotolijsten je interieur maken of breken. Wil je het clean houden, dan kun je beter voor een wat rustigere kleur kiezen. Mag het van jou wel wat speelser, dan kun je prima experimenteren met verschillende kleuren. Probeer de kleuren van de lijsten (inclusief de inhoud) aan te laten sluiten op de rest van het interieur. Hierdoor is het net of de lijsten er altijd al gehangen hebben. 

De inhoud van de lijsten

Ook de inhoud van de lijsten is erg belangrijk. Wil je allerlei foto’s van jullie samen tentoonstellen, probeer de foto’s dan zoveel mogelijk in één kleurenthema te krijgen. Dit kun je doen door de foto’s een beetje te bewerken en de kleuren te laten matchen met het interieur. Het is niet nodig om iedere lijst met een foto te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een leuke quote, voor een mooie poster of zelfs voor een paar droogbloemen. Uiteraard kun je deze mogelijkheden gewoon eindeloos met elkaar combineren. Hoe creatiever, hoe leuker!