De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

5 tips voor als je een betonvloer wilt laten leggen

Als je op zoek bent naar een degelijke en slijtvaste vloer voor binnen of buiten, dan is een betonvloer zeker het overwegen waard. Het enige nadeel is dat het leggen van zo’n vloer geen eenvoudige klus is. Daarom hebben we in deze blogpost 5 tips voor je verzameld die je helpen om een betonvloer te laten plaatsen.

Kies de juiste afwerking

Voordat je begint met het leggen van een betonvloer, dien je eerst bepalen welke afwerking je wilt. Er zijn verschillende soorten afwerkingen mogelijk, zoals gepolijst, gekleurd of gevlinderd beton. Afhankelijk van je wensen en de functie van de ruimte kun je de juiste afwerking kiezen.

Maak duidelijke afspraken met de specialist

Het laten leggen van een betonvloer is geen eenvoudige klus. Het is daarom belangrijk dat je goede afspraken maakt met de specialist. Denk hierbij aan de start- en einddatum van het project, de prijs en de garantievoorwaarden. Door duidelijke afspraken te maken, voorkom je misverstanden en teleurstellingen.

Bereid de ruimte goed voor

Om een betonvloer te kunnen leggen, moet de ruimte goed worden voorbereid. Dit betekent dat de vloer schoon en vlak moet zijn en dat er geen obstakels op de vloer mogen staan. Daarnaast moet de ruimte goed worden geventileerd tijdens het leggen van de vloer.

Kies de juiste mix

Om een betonvloer te leggen, is het belangrijk dat je de juiste mix gebruikt. Dit betekent dat je de juiste verhoudingen moet hebben tussen water, cement, zand en grind. Als je niet zeker weet hoe je de juiste mix maakt, kun je het best dit werk overlaten aan een specialist.

Laat de vloer goed uitharden

Na het leggen van de betonvloer moet de vloer goed uitharden. Dit betekent dat je de vloer rust moet gunnen en deze moet beschermen tegen beschadigingen. Hou er rekening mee dat het goed uitharden van een betonvloer enkele weken kan duren. Laat je hierover goed informeren door de specialist.

Conclusie

Het laten leggen van een betonvloer is geen eenvoudige klus, maar als je deze tips volgt, kun je deze klus succesvol afronden. Door de juiste afwerking te kiezen, goede afspraken te maken, de ruimte goed voor te bereiden, de juiste mix te kiezen en de vloer goed te laten uitharden, zal je betonvloer niet alleen mooi, maar ook duurzaam en slijtvast zijn. Veel succes met het leggen van jouw eigen betonvloer.

Bron: Lucon.be