De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

5 tips voor als je een houten vloer wilt laten leggen

Gefeliciteerd met je nieuwe woning. Nu is het tijd om het huis in te richten en een belangrijk onderdeel daarvan is de vloer. Een houten vloer is een mooie toevoeging aan elk interieur en kan je huis helemaal afmaken. Maar waar dien je op letten als je een houten vloer wilt laten leggen? In deze blog geven we je 5 handige tips.

Kies de juiste houtsoort

Het type hout dat je kiest voor je vloer heeft invloed op de uitstraling van je interieur. Ga je bijvoorbeeld voor eikenhout, dan krijg je een warme en klassieke uitstraling. Wil je liever een moderne look, dan is ledervis hout een goede optie. Bovendien is het belangrijk om na te denken over de kleur en afwerking van het hout.

Laat het leggen door een vakman

Het leggen van een houten vloer is een vak apart. Het is dan ook verstandig om het over te laten aan een vakman. Een vakman heeft verstand van het juiste legpatroon en kan eventuele fouten voorkomen. Daarnaast kan het leggen van een houten vloer veel tijd kosten als je het zelf gaat doen, terwijl een vakman veel sneller werkt.

Hou rekening met een ondervloer

Een goede ondervloer is belangrijk voor het leggen van een houten vloer. Het zorgt voor een extra laag tussen de houten vloer en de betonnen vloer. Hierdoor wordt vocht tegengehouden en isolatie verbeterd. Bovendien geeft het een betere demping van het geluid.

Kies voor professionele afwerking

Om de levensduur van je houten vloer te verlengen en ervoor te zorgen dat hij er mooi uit blijft zien, is het belangrijk om professionele afwerking te kiezen. Denk hierbij aan het schoonmaken en onderhoud van de vloer. Een goede afwerking beschermt de houten vloer tegen slijtage en vocht.

Budget ten opzichte van kwaliteit

Bij het laten leggen van een houten vloer is het belangrijk om te bedenken wat je budget is. Er zijn veel verschillende soorten vloeren en afwerkingen beschikbaar, en de prijzen kunnen sterk variëren. Het is daarom belangrijk om te bedenken wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een duurzame vloer die lang meegaat of ben je bereid om regelmatig geld uit te geven aan reparaties?

Conclusie

Het laten leggen van een houten vloer kan een lastige taak zijn, maar met de juiste tips wordt het een stuk makkelijker. Kies bijvoorbeeld de juiste houtsoort, laat het leggen over aan een vakman, zorg voor een goede ondervloer, kies voor professionele afwerking en bedenk wat je budget is en hoe belangrijk kwaliteit voor je is. Op die manier kan je een houten vloer laten leggen die perfect past bij jouw interieur en waar je nog jarenlang van kunt genieten.

Bron: Martijndewitvloeren.nl