De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

5 tips voor een ruimtelijke kleine keuken

5 tips voor een ruimtelijke kleine keuken
Moet jij het stellen met een kleine keuken? Dan weet je vast wel hoe lastig het kan zijn om alle benodigdheden in deze ruimte te bewaren en toch een opgeruimde uitstraling te behouden. Maar maak je geen zorgen, want met onze 5 tips creëer je in no-time een ruimtelijke uitstraling in jouw keuken.

1. Less is more

De sleutel tot een ruimtelijke kleine keuken is om niet te veel items op het aanrecht of bovenop de keukenkasten te hebben staan. Ga voor een licht kleurenpalet dat ruimte creëert en onnodige afleiding voorkomt. En als je toch een kleurrijke touch wilt toevoegen, houd het dan subtiel en voeg een lichte accentkleur toe die past bij de rest van het kleurenpalet.

2. Kies voor keukenapparatuur in dezelfde kleur en stijl

Een ruimtelijk gevoel creëren in jouw kleine keuken betekent zorgen voor eenheid. Zorg dat alle apparaten dezelfde kleur en stijl hebben. Zo verminder je visuele afleiding en ontstaat er een samenhangend geheel.

3. Kies zoveel mogelijk voor inbouwapparatuur

Inbouw apparaten, zoals een Quooker, besparen de nodige ruimte in je kleine keuken. Zo heb je geen waterkoker meer nodig, die plek inneemt op het aanrecht. Ook een ingebouwde ijskast is een aanrader. Door een plafondhoge kast te kiezen kun je boven de ijskast nog de nodige wegbergen buiten het zicht.

4. Grote tegels creëren een ruimtelijk effect

Je zou zeggen kleine keuken, kleine tegels. Maar met grote tegels creëer je een ruimtelijk effect dat zeer welkom is in een kleine keuken. Ook heb je dan minder voegen, waardoor het rustiger oogt.

5. Zoveel mogelijk achter gesloten deuren

Kasten zijn belangrijk in de keuken, en hoogte speelt daarbij een rol. Hoe meer ruimte je hebt, hoe hoger je de kasten kunt plaatsen. Dit voorkomt onnodige visuele afleiding van spullen die in het zicht staan. Vergeet ook de hoeken niet, draaikasten zijn de ideale oplossing om hoekkastjes efficiënt te benutten en voorzien je kleine keuken van extra bergruimte.

Kleine keuken, ruimtelijk gevoel

Met de bovenstaande tips kan ook een kleine keuken een opgeruimde, ruimtelijke uitstraling hebben en veel bergruimte bevatten. Zo wordt koken een feestje in jouw kleine, maar handige keuken! Op zoek naar nog meer handige woontips? Je vindt ze hier