De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

5 voordelen van een gietvloer laten gieten!

5 voordelen van een gietvloer laten gieten!

Wat weet jij over het laten gieten van een gietvloer?

De vloer is de basis van een huis. En we hoeven je vast niet uit te leggen dat een goede basis belangrijk is. Steeds meer mensen kiezen voor het laten gieten van een gietvloer. De voordelen zijn nog niet bij iedereen bekend. Vandaar een artikel over de voordelen van de gietvloer.

3. Verschillende stijlen beschikbaar

Een groot voordeel van een gietvloer laten gieten is dat er verschillende stijlen en kleuren beschikbaar zijn. Zo kun je een vloer kiezen die helemaal past bij jouw persoonlijke smaak en interieur. Van een klassieke betonlook tot moderne patronen, er zijn talloze ontwerpopties. Zo zijn er PU-gietvloeren in alle RAL-kleuren verkrijgbaar!

2. Langere levensduur

Als je op zoek bent naar een duurzame vloer, is een gietvloer een goede keuze. Deze vloeren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze bestand zijn tegen zware belasting. Ze gaan vaak wel drie tot vier keer zolang mee als bijvoorbeeld laminaat.

3. Gemakkelijk in onderhoud

Een van de grootste voordelen van het laten gieten van een gietvloer is dat deze gemakkelijk te onderhouden is. In tegenstelling tot tapijt of houten vloeren, hoef je geen speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken. Met een simpele dweil of stofzuiger kun je de gietvloer gemakkelijk onderhouden. Want hij is natuurlijk waterafstotend, dus het schoonmaken van vloeistoffen is geen enkel probleem.

4. Comfortabel en geluiddempend

Een gietvloer voelt heerlijk comfortabel aan de voeten. Hij is zacht en warm onder de voeten, zelfs zonder vloerverwarming. Bovendien dempt hij ook nog geluid. Erg handig wanneer je kinderen hebt of in een appartementencomplex woont.

5. Geschikt voor vloerverwarming

Ook bij vloerverwarming is het laten gieten van een gietvloer een goede optie. Gietvloeren geven de warmte namelijk zeer goed door, waardoor je het binnen snel warm hebt en er minder warmte verloren gaat.

Laat jij ook een gietvloer gieten in je huis?

Met al deze voordelen is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een gietvloer laten gieten in hun huis. Hij biedt je vele voordelen en past qua uiterlijk eigenlijk in elk interieur. Lees daarom zeker ons stappenplan om de allerbeste gietvloer uit te kiezen.