De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Alles over de terrasoverkapping

glaswand voor overkapping

Je hebt besloten om iets toe te voegen aan je woning: een terrasoverkapping. Dit is alles behalve een slechte keuze en ik kan je garanderen dat je geen spijt zult krijgen van deze keuze. In alle vier de seizoenen is de terrasoverkapping een uitermate goed middel om lekker van de natuur te kunnen genieten. In de zomer kun je heerlijk genieten van het zonnetje en in de winter zit je lekker warm onder je overkapping en kun je alsnog van de flora en fauna van de natuur te genieten. De terrasoverkapping is voor velen het favoriete plekje in het huis geworden en dat is niet zonder reden. Echter is het wel handig om een aantal dingen te weten voordat je besluit om een terrasoverkapping aan te schaffen; deze dingen zal ik je in dit artikel vertellen.

glaswand voor overkapping

Verschillende soorten

Een terrasoverkapping, een veranda en een pergola: wat is nou eigenlijk het verschil? Een veranda en een terrasoverkapping zijn eigenlijk dezelfde dingen: het is een overkapping die verbonden is aan je woning en welke steunt op palen. Wanneer deze constructie los staat van de woning, dan spreekt men van een pergola. In principe maakt het natuurlijk niet uit welk etiketje erop plakt, alles komt ongeveer op hetzelfde neer.

Materialen

Een terrasoverkapping is van verschillende materialen te maken. Hout is veruit het populairste materiaal waarvan een terrasoverkapping wordt gemaakt, maar kunststof en/of aluminium zijn ook een optie. Ook kun je een glaswand voor overkapping overwegen, een glaswand voor de overkapping zorgt voor veel extra, natuurlijk, licht en voor een mooie en moderne look.

Kosten

De kosten van een terrasoverkapping zijn doorgaans een stuk lager dan door de meeste mensen wordt geschat. De hoogte van de kosten varieert natuurlijk per soort terrasoverkapping maar deze zijn over het algemeen vrij laag. Je kunt vaak voor een zeer schappelijke prijs al een terrasoverkapping laten bouwen die van prima kwaliteit is. Bijkomend voordeel is dat een terrasoverkapping enorm de waarde van je huis laat stijgen. De waardevermeerdering van je huis zal vrijwel altijd hoger zijn dan de kosten van een terrasoverkapping, hier kun je in de toekomst dus je voordeel uit halen.