De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Anti allergie dekbedden

Allergisch voor stof of dons? Dan is het niet altijd even prettig om onder een dons dekbed te liggen. U kunt wakker worden met verkoudheid of juist niet kunnen slapen door benauwdheid. De oplossing? Anti allergie kussens en dekbedden. Deze producten zijn gemaakt van materialen die automatisch anti allergisch zijn en geen stof aan- of opnemen. Zo heeft een bamboe dekbed een antibacteriële werking, waardoor u geen last heeft van allergieën.

Waar is een anti allergie dekbed van gemaakt?

Een anti allergie dekbed is voornamelijk gemaakt van synthetische stoffen. de dekbedden en kussens zijn gemaakt van hele dichte stof, waardoor bacteriën, stof en huismijten niet het kussen of dekbed in kunnen en u geen last van allergieën kan krijgen. Daarbij kan het kussen of dekbed ook op hoge temperatuur worden gewassen, waardoor alle allergieën vermeden worden. Voor het kussen kan naast synthetische stoffen ook worden gekozen van katoen of bamboe.

Bamboe als kussen of dekbed

Een bamboe dekbed of kussen heeft over het algemeen een ventilerende werking, waardoor het prettiger is om in de zomer te slapen. Synthetische stoffen zijn namelijk vaak erg warm, waardoor het niet altijd even prettig is om in de zomer te slapen. Daarbij zijn bamboe dekbedden en kussens ook veel duurzamer, omdat het verwerken van deze grassoort vaker wat duurzamer verloopt dan het verwerken van synthetische stoffen en katoen. Daarbij groeit bamboe ook erg snel, waardoor het goedkoper is om te produceren en minder schadelijk is voor de natuur om de plant te kappen.