De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Balkonscherm, voor goede privacy

loungebank balkon

Niks is vervelender dan lekker op balkon je buiten te willen zitten, terwijl de buren kunnen meegenieten. Daarom kan het plaatsen van een balkonscherm, ook wel privacyschermen genoemd, erg goed helpen tegen mee glurende buren. Privacyschermen werken niet alleen goed voor op je balkon, maar als je een terras of galerij hebt kunnen privacyschermen ook erg goed werken. Veel mensen voelen zich oncomfortabel wanneer de buren en de omgeving ongestoord kunnen gluren, als ze geen privacyscherm hebben. Het privacyscherm zorgt ervoor dat je ongestoord op je balkon kunt genieten zonder last te hebben van mensen die op je balkon kunnen kijken.   

Balkonscherm in verschillende soorten en maten

Balkonschermen zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Als je bijvoorbeeld een schuine rand wil aan het privacyscherm, is dat mogelijk. Zo kun je kiezen voor een privacyscherm type frost XL, die voor 99 procent bestaat uit glas. Alleen de onderkant en zijkanten zijn voorzien van RVS, zodat het glas goed op zijn plek blijft zitten. Het privacyscherm type Massive is een zeer praktische oplossing voor het afscheiden van balkons. Dit scherm is leverbaar in een kleur naar keuze en wordt op maat gemaakt. Het privacyscherm type Deluxe wordt vaak gebruikt als balkonscherm of afscheiding op en dakterras. De privacyschermen worden doorgaans geleverd met een dikte van acht tot twaalf millimeter. Hierdoor heb je een erg stevige afscherming, die er alsnog erg strak uitziet. 

Het onderhoud van de schermen

Het onderhoud van balkonschermen is relatief weinig. Afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest, heb je of een klein beetje onderhoud, of helemaal geen onderhoud. De schermen kunnen worden voorzien van een speciale coatinglaag, die vuil geen kans geeft. Door deze coatinglaag beperk je het onderhoud tot het minimale. Het enige beetje onderhoud is, dat je af en toe een nieuwe coatinglaag moet aanbrengen, om ervoor te zorgen dat de schermen schoon blijven. Om eventuele ernstige schade te voorkomen is het aan te raden om af en toe het balkonscherm na te lopen op eventuele losse onderdelen.

Privacyscherm werkt ook tegen de wind

Vaak wordt hier niet over nagedacht, maar een balkonscherm kan ook erg goed werken tegen de wind. Als je op je balkon de hele dag in de wind zit, kan een privacyscherm erg goed helpen tegen de wind. Je kan dan achter het scherm gaan zitten en genieten van het lekker weer, zonder dat je last hebt van harde wind. Als je een appartement hebt op een relatief hogere verdieping heb je altijd last van meer wind dan de mensen die een paar verdiepingen lager wonen. Dit komt omdat de wind op lagere verdiepingen wordt tegengehouden door obstakels, zoals bomen en huizen.

Balkon afschermen met een doek

Als je niet teveel geld wilt uitgeven aan een balkonscherm, dan is het ook mogelijk om een doek op te hangen. Het doek kun je ophangen, door het te vlechten door de spijlen. Een doek kan ook erg goed werken, maar het ziet er minder strak uit en je hebt kans dat het gaat klapperen als het hard waait. Zorg er dus voor dat je het doek dan erg strak ophangt en aan veel punten vastmaakt.

Heeft u op uw balkon last van glurende buren of wind? Neem dan eens een kijkje op de website van Balkonschermen.nl.