De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Bespaar op je hypotheek met deze tips

Hypotheek

De meeste mensen sluiten een hypotheek af voor enkele tientallen jaren. Als je dit hebt, moet je ook gedurende die tijd aan je maandelijkse hypotheeklasten zien te voldoen. Je betaalt ook hypotheekrente, waardoor de kosten van je woning duurder worden. Hoe bespaar je nu op je hypotheek en is het slim om te kiezen voor hypotheekrente 30 jaar vast? In dit artikel lees je hier meer over.

Hypotheek

Tip 1: Kies voor een hypotheek met vaste rente

Er zijn veel mensen die kiezen voor een hypotheekrente 30 jaar vast, zeker in deze tijd. Dat is ook niet zo gek, want de hypotheekrente is historisch. De kans dat de rente gaat stijgen is veel groter dan de kans dat het gaat dalen. Met een vaste rente zet je deze lage rente vast en ga je dus nooit meer of minder betalen.

Kies je voor een variabele rente? Dan kan je hypotheekrente gaan dalen of stijgen. Aangezien de kans op een stijging nu hoger is, kun je sowieso beter kiezen voor een vaste rente.

Tip 2: Stop wat geld in je woning

Heb je wat spaargeld opzij gezet? Dan kun je geld besparen op je hypotheek door geld in je woning te stoppen. Je maandlasten worden dan uiteraard lager, omdat je voor een minder groot bedrag een hypotheek hoeft af te sluiten. Maar ook het geld wat je aan rente moet betalen wordt lager, omdat er over een minder hoog bedrag rente wordt berekend.