De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Daklekkage Arnhem

Lekkage aan een plat dak voorkomen? Dat kan op deze manieren

Wanneer je woning deels of geheel voorzien is van platte daken, dan is het goed je ervan bewust te zijn dat een plat dak helaas wat kwetsbaarder is dan een hellend dak. Dit komt vooral doordat regenwater en natuurlijk afval niet vanzelf van het dak af kunnen glijden. Water blijft dus vaak lang op een plat dak liggen. Dat de kans op lekkages bij platte daken groter is dan bij schuine daken, daar valt niet aan te ontkomen. Toch kun je de kans op zo’n daklekkage Arnhem wel degelijk zelf verkleinen. Lees hieronder hoe je dat doet.

Bij de installatie

Relatief veel lekkages ontstaan eigenlijk een tikkeltje onnodig. Dit gebeurt dan namelijk omdat de dakbedekking niet helemaal correct is aangebracht. Wanneer het dus tijd is voor nieuwe dakbedekking, zie er dan nauwkeurig op toe dat dit bij jou wél gebeurt zoals het hoort. Dit verkleint de kans op lekkages namelijk aanzienlijk.

Materialen

Bij het aanleggen van een nieuwe dakbedekking moet natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van kwalitatief hoogwaardige materialen. Hoe beter het materiaal kwalitatief is, hoe kleiner de kans op lekkage. Ook dit is iets waar je zelf verantwoordelijkheid voor zult moeten nemen op het moment dat je de bedekking van je dak vervangt, of laat vervangen.

Daklekkage Arnhem

Onderhoud

Van de drie dingen die je kunt doen om de kans op daklekkage te voorkomen heb je op dit aspect de meeste invloed. Of met andere woorden: je zult je platte dak in de loop van de jaren goed moeten onderhouden. Goed onderhouden betekent in feite dat je het vaak genoeg zult moeten schoonmaken en inspecteren op sluimerende problemen. Natuurlijk kun je zo’n dakinspectie ook uitbesteden aan professionele dakdekkers. Zo spoor je kleine problemen op tijd op. Los je deze vervolgens ook op, dan heb je een potentiële lekkage voorkomen.