De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

De boeidelen van Keralit zijn ook blijvend kleurvast

Blijvend kleurvast

Ook op zoek naar boeidelen die blijvend kleurvast zijn? Na lang zoeken heb ik ze eindelijk gevonden. Om de paar jaar belde ik mijn schilder op om mijn huis weer netjes te maken. Zeker het hout heeft veel te verduren met de weersomstandigheden. Wanneer je dit niet bijhoudt dan begint het met rotten en moet je stukken gaan vervangen. Het onderhoud, met name het schilderen, heeft zo zijn prijskaartje. Dit viel in het begin wel mee, maar nu ik er al zeven jaar woon merk ik dat ik er toch aardig wat geld aan uitgeef. Hier moest toch iets anders voor te vinden zijn? Met die vraag ben ik aan de gang gegaan.

Kunststof

Kies voor blijvend kleurvast

Omdat ik niet de enige kan zijn met deze vraag ben ik het internet opgedoken. Op verschillende blogs las ik dat de schrijvers waren overgestapt naar kunststof. Hier ben ik verder naar gaan zoeken. Eén van de eerste websites die ik tegenkwam was die van Keralit. Keralit biedt namelijk kunststof boeidelen aan. Op hun website beschrijven ze de voordelen tegenover de houten variant. Een daarvan is het onderhoud. Je hoeft ze alleen maar met een emmer sop schoon te maken. Meer hoef je niet te doen. Dit heeft te maken met de toplaag die erop zit. Renolit staat bekend om zijn kwaliteit, waardoor de boeidelen ook blijvend kleurvast zijn. Dit scheelt je weer schilderskosten.

De boeidelen van Keralit zijn beschikbaar in meer dan tien verschillende kleuren. Hierdoor vind je altijd wel een kleur die past bij je woning. Omdat ik zelf niet goed wist welke kleur ik moest nemen, heb ik een kleurmonster aangevraagd. Dat kan namelijk kosteloos via de website. Ideaal wanneer je eens een andere kleur wilt uitproberen. Omdat ik zelf overtuigd was van de kunststof boeidelen heb ik ze gelijk besteld.

Onderhoud