De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

De gietvloer kosten, hoeveel bedragen deze ongeveer? 

De gietvloer kosten waar in de praktijk sprake van is zijn uiteraard bijzonder relevant. Het spreekt namelijk voor zich dat je niet zomaar een sprong in het diepe gaat wagen voor wat de kostprijzen van je vloer betreft. Dat is ook helemaal nergens voor nodig, integendeel. Tegenwoordig is het dan ook vrij precies mogelijk om te kunnen achterhalen met welke kosten je ongeveer rekening dient te houden voor wat de realisatie van een gietvloer in je woning betreft. Ben jij benieuwd om meer over deze kosten te weten te komen? Dan dien je vooral verder te blijven lezen.  

Waarom verschillen de gietvloer kosten onderling? 

Wanneer je de verschillende gietvloeren die te realiseren zijn gaat vergelijken zal je meteen tot de vaststelling komen dat er diverse exemplaren op de markt zijn terug te vinden. Het is vooral het materiaal waaruit de gietvloer is vervaardigd welke er in de praktijk voor zorgt dat er een bepaald verschil in prijs ontstaat. Dit gezegd hebbende is het zo dat er vaak ook nog andere elementen bestaan die hier een bepaalde invloed op uitoefenen. Denk hierbij dan onder meer aan: 

  1. De omvang van de gietvloer die je wil laten realiseren; 
  1. Eventuele speciale eisen voor wat de afwerking betreft; 
  1. Bijkomende werkzaamheden om de vloer te kunnen realiseren; 

De standaard gietvloer kosten die duidelijk gemaakt zullen worden door middel van een vergelijking zijn dus met andere woorden niet de enige waar je aandacht aan zal willen schenken. Ook de mogelijke bijkomende kosten waarmee je kan worden geconfronteerd zijn immers minstens even belangrijk. Alleen zo voorkom je immers vervelende financiële verrassingen. 

Met welke kosten dien je ongeveer rekening te houden? 

De gietvloer kosten per vierkante meter verschillen onderling eigenlijk niet zo heel erg veel van elkaar. Voor de zogenaamde epoxyvloer geldt dat ze in de regel ongeveer 10 euro per vierkante meter voordeliger uitvalt. De kosten liggen hierbij dan ook tussen de 70 en 110 euro per vierkante meter terwijl deze bij een PU-gietvloer zijn gelegen tussen de 80 en 120 euro. Dat is natuurlijk wel een verschil. Wil je graag opteren voor de realisatie van een voordeligere vloer? In dat geval zou je eventueel ook beton ciré of bijvoorbeeld een troffelvloer kunnen overwegen. 

Besparen op je gietvloer kosten? Zeker mogelijk! 

De standaard gietvloer kosten zouden voor veel mensen zomaar eens enigszins te koop kunnen zijn gelegen. Dat kan natuurlijk ontzettend vervelend zijn. Gelukkig hoef je in dat geval nog niet meteen bij de pakken te blijven zitten, integendeel. Er zijn immers verschillende bespaartips die je in de praktijk kan benutten die ervoor kunnen zorgen dat je de kosten kan verlagen. Wat dit betreft zou je dan ook denken in de richting van de volgende zaken: 

  1. Vergelijk de gietvloer kosten bij verschillende bedrijven; 
  1. Tracht zoveel mogelijk van je gietvloeren in één keer te laten plaatsen; 

Deze laatste bespaartip zorgt er in de praktijk niet zelden voor dat je een aantrekkelijke kwantumkorting kan ontvangen. Deze kan het totale kostenplaatje van jouw gietvloeren in huis uiteraard meer dan behoorlijk beperken. Dat is zeker mooi meegenomen. 

G-vloeren.nl: dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf.