De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

De laatste wooninspiraties.

Mate-texturen voor oppervlakken

Als het gaat om gootsteenaccessoires en hardware, worden glanzende afwerkingen vervangen door mat in zowel de keuken als de badkamer weten wij bij Julia Living. Messing, geborsteld koper, matzwart en zelfs matwit zijn in voor 2021. Eenvoudige, strakke lijnen zijn trendy en rondingen zijn populairder dan scherpe hoeken. Sommige bedrijven creëren zelfs collecties die steen en metaal samenbrengen, zoals de Marmo-lijn van Aquabrass.

Julia Living is van mening dat eenvoudige en subtiele handgrepen en kranen zorgen voor een focus op natuurstenen wastafels, badkuipen en gootstenen. Steen wordt als marmer bewerkt om een ​​matte gehamerde afwerking te produceren die het handwerk van de ambachtsman benadrukt. Geen glanzende afwerkingen en grootse weelde meer!

Warmere kleuren zijn in

De huidige kleurentrends zijn geïnspireerd door de natuur in al zijn vormen. Aardetinten zoals terra cotta, greige en beige zijn erg populair. Donkere kleuren hebben ook een moment, met luxe groenen en diepe blauwtinten. Bleke tinten brengen rust en ontspanning in een ruimte, terwijl donkere kleuren gevoelens van comfort creëren. Natuurlijke texturen, zoals linnen stoffen, stenen oppervlakken en rieten meubels, zijn zeer decoratief.

Deze woontrend is niet alleen visueel, maar roept ook bepaalde emoties op en kan ons momenten in de natuur laten herbeleven.

Tijdloze industriële stijl

Dit blijft een favoriete stijl bij Julia Living. Sinds het op de markt kwam in de vroege jaren 2000, is de industriële stijl een populaire interieurtrend gebleven. Het is gemakkelijk herkenbaar aan het gebruik van beton, bakstenen muren en zichtbare buizen als decoratieve elementen. Woongebouwen die ooit fabrieken of commerciële ruimtes waren, bevatten deze details al. Degenen die in meer traditionele huizen of appartementen wonen, kunnen echter een industriële stijl aannemen door bepaalde accessoires toe te voegen, zoals lampen die aan hun eigen elektrische draden zijn opgehangen, gordijnroeden gemaakt van metalen buizen en aluminium balustrades.

Gezellige Cottagecore

In wezen is cottagecore een esthetiek die viert dat dingen eenvoudig blijven en in contact staan ​​met de natuur. Deze trend ontwikkelde zich echt als een levensstijl op sociale mediaplatforms zoals TikTok en Instagram toen de pandemie veel mensen dwong terug te keren naar de basis van het dagelijks leven. Om deze trend te integreren, kies je delicate stoffen zoals kant, decoreert je ruimtes met boeketten gedroogde bloemen en schilder je muren met pastelkleuren zoals saliegroen en crème. Cottagecore roept een gezellige