De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

De voordelen van een serre aan huis

serre

Wie iets unieks wil doen met een woning, kan altijd een serre laten bouwen. De serre is bijzonder, mooi en relatief betaalbaar. Wil jij een serre in je huis maar twijfel je toch ook nog een beetje? Dit zijn de voordelen van een serre bouwen.

Meer zonlicht

serre

Laat je een serre plaatsen aan uw huis dan zul je zien dat je gelijk veel meer licht in huis krijgt. Zeker wanneer de serre rondom glas heeft wordt de lichtinval in het huis een stuk meer. Daardoor bespaar je ook nog op de kosten van verlichting overdag en komt je huis beter uit de verf. Een licht huis is bovendien garantie voor meer geluksgevoel en het is ook nog een goed selling point als je het ooit wil verkopen.

Meer warmte

serre

De zon staat bovenop je huis en de serre vangt dit allemaal op. Daardoor wordt het sneller warm in huis. Dat is zeker in het vroege voorjaar en het late najaar een groot voordeel. Ook in de wintermaanden is het extra warm door al die zon op de serre. Die verbetering zorgt voor een lagere energierekening. Je hebt immers veel natuurlijke warmte in huis. Dit is natuurlijk tegelijkertijd ook een nadeel want tijdens een hittegolf wordt het in de serre sneller heet. 

Je huis lijkt groter

Een huis met een serre oogt een stuk groter. Zeker wanneer de serre dient als verlengstuk van je woonkamer dan zal je al gauw opvallen hoeveel ruimer de kamers lijken.