De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Decoratietips industriële stijl

industriele wandkasten

De industriële stijl combineert elegantie en stedelijkheid. Met andere woorden, huizen met een moderne industriële inrichting hechten veel waarde aan texturen, zoals beton, leer en metalen. Naast sterke en sobere kleuren, vooral zwart en grijs, naast een goede natuurlijke en kunstmatige verlichting en meubels van verfijnd design, waarbij rechte stukken worden gewaardeerd.

De industriële stijl meubels is recent in interieurdecoraties, maar heeft al veel fans gewonnen. Dit is een meer joviale en zeer functionele stijl. Bekijk hieronder de belangrijkste kenmerken van deze stijl!

Kenmerken

Industriële meubelen hebben een moderner karakter en de afwerking is gebaseerd op functionaliteit. Ze zijn gemaakt van hout en ijzer of staal, en hun vormen zijn geïnspireerd door rechte en eenvoudige lijnen, zonder details of veel versieringen. Deze stijl is volledig verbonden met de hedendaagse en is zeer welkom in de moderne stijl.

Wat de kleuren betreft, is de meest voorkomende zwart, vooral in metalen, grijs en wit passen ook goed, omdat het doet denken aan de toon van beton (die goed verwijst naar een industriële stijl, magazijnen enzovoort). J

À het hout vertegenwoordigt meer in lichte toon, wat een contrast met het zwart genereert; een ander gebruikt hout is het rustieke, tenslotte, wordt het hergebruik zeer gebruikt in de decoratie van industriële stijl. Een ander kenmerk van industriële meubelen is dat ze gemakkelijk kunnen worden opgehangen. Een klassiek voorbeeld zijn de industriele wandkasten die praktisch nut en veel stijl verenigen.

industriele wandkasten

Voordelen

– Ze zijn gemaakt van zeer resistente materialen: hout en ijzer/staal;

– Ze zijn zeer duurzaam;

– Omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgehangen, passen ze overal;

– Zij worden veel gebruikt in kleine ruimten wegens hun lichtheid en flexibiliteit;

– Met de nodige zorg vereisen ze niet veel onderhoud;

– Het zijn meubelen die warmte geven aan het huis;

– In kleine omgevingen kunnen ze worden gebruikt als ruimteverdelers;

– Over het algemeen zijn het meubelen met een open voet, die het schoonmaken van de plaats waar hij wordt geplaatst vergemakkelijkt.

Meubelen in industriele stijl

In de decoratie kan de industriële stijl worden samengesteld uit meubels zoals: kasten, tafels, krukken en zelfs verlichting. De meubels met industriële stijl zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze een andere structuur hebben in vergelijking met andere stijlen.

Meubelen zoals industriele wandkasten geven het gevoel dat ze ”zweven” omdat ze altijd een delicatere basis hebben in vergelijking met andere meubelen.