De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Een eigen feestjurk maken? Maak het af met chiffon

chiffon stoffen

Stel je voor dat je gaat trouwen of dat er binnenkort een andere feestelijke gelegenheid op de planning staat. Als je dan een jurk aan wilt én je bent een handige persoon met de naaimachine, dan kun je mogelijk je eigen feestjurk creëren. De zaak is dan natuurlijk wel om aan de juiste stoffen te komen, stoffen die ook echt passen bij de feestelijkheid van de gelegenheid die eraan komt. Chiffon stoffen doen het wat dit betreft altijd goed. Chiffon wordt bij uitstek vaak aangetroffen in jurken. Dit omdat we het hier hebben over een stof die extreem soepel valt en ook erg zacht en flexibel is. Het is simpelweg chique en stijlvol, maar toch ook zeker feestelijk. Helemaal geschikt dus, om een zelf te maken jurk mee ‘af’ te maken. 

chiffon stoffen

Om deze redenen is een zelfgemaakte jurk zo mooi

Het zelf maken van een jurk is uiteraard niet makkelijk en bovendien is het altijd een tijdrovend karwei. Toch zijn er veel redenen te bedenken waarom dit zeer de moeite waard is, namelijk:

• Zoals we al zeiden: zelf een jurk maken is een forse uitdaging. De voldoening zal dan ook enorm zijn als het resultaat prachtig is!

• Als je zelf een jurk maakt, weet je een ding zeker: je jurk is volkomen uniek!

• Wanneer je je jurk zelf maakt, dan weet je vanzelfsprekend zeker dat deze precies in jouw maat is. 

• Zelf een jurk maken is veel goedkoper dan er een kopen in een winkel.