De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Een eigen tuin, een plek onder de zon!

De Mediterrane flair, een vleugje vakantie op het balkon – het verlangen naar een buitenpalm is begrijpelijk. De grote exemplaren met weelderige bladeren zien er het immers prachtig en exotisch uit. Maar kunnen palmbomen bij ons de winter doorstaan?

Jawel! Het werkt met deze tips.

Wanneer plant ik de palmbomen?

De exotische planten vinden steeds meer fans. Hiervoor zijn veel redenen:

  • Palmbomen zijn absolute blikvangers!
  • De tuin kan in een ongebruikelijke, creatieve stijl worden ontworpen
  • Het onderhoud is niet moeilijk.
  • De keuze bij uw kweker is vast breder dan gedacht!

In het voorjaar mag de buitenpalm naar buiten, niet te vroeg want een al te groot temperatuurverschil geeft stress! Je kunt ze tijdens het koude seizoen in een winteropslag zetten, bijvoorbeeld in een schuur.

Of u kunt kiezen voor exemplaren die u het hele jaar buiten laat staan. Dan is mei de beste maand om de buitenpalm te planten.

Het verschil tussen winterhard en vorsthard

Als een buitenpalm vorsthard is, heeft hij geen problemen met de heersende vorst op onze breedtegraden in de winter van -1 ° tot -10 °.

De winters in Nederland zijn echter wispelturig: soms zijn er vroege of temperaturen onder het vriespunt, soms ontwaakt de lente al in februari. Of heel ongemakkelijk: wekenlang nat en koud somber weer. Een vorstharde plant houdt daar niet zo van. Een vocht- of windbescherming helpt haar tijdens de winter.

Daarom is de kentekenplaat beter winterhard als u op zoek bent naar palmbomen voor in de moestuin. Of ook voor op het balkon. Een winterharde plant heeft geen moeite om zich aan te passen aan de ups en downs van een winter in Duitsland. Regen? Sneeuw? Vorst? Wind? Maakt haar niets uit.

De term winterhard is daarom soms misleidend. Vraag zeker advies als je een palmboom wilt kopen.

End Of Article