De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Een huis verkopen

huis verkopen

Hebben jij en je partner de volgende stap gezet en wil je nu je huis verkopen? Dat kan nog een lastige klus zijn, want er komen veel dingen bij kijken. Gelukkig kun je bij diverse makelaars of experts terecht die je maar al te graag willen helpen om je huis in de verkoop te zetten. 

Stappenplan

Ongeacht wat voor soort huis je verkoopt, is er altijd een vast stappenplan dat wordt gevolgd. Ten eerste moet de vraagprijs worden bepaald. Deze prijs hangt af van een aantal zaken, zoals de ligging, woonomgeving, eventuele gebreken, milieuaspecten of soortgelijke woningen. Vervolgens wordt er een persoonlijk verkoopplan opgesteld om jouw woning zo snel mogelijk te kunnen verkopen op de beste manier. De derde stap is het verkoopbaar maken van de woning. Dit houdt in dat de woning er netjes uit moet zien en kleine mankementen gerepareerd moeten worden. Hoe meer verzorgd de woning is, hoe beter het resultaat.

De vierde stap voor een huis verkopen is het regelen van bezichtigingen. De makelaar regelt en coördineert dit, dus potentiële kopers kunnen bij de makelaar terecht voor vragen. Vervolgens worden de verkoopvorderingen besproken tijdens het gehele proces. Wanneer er potentiële kopers zijn, wordt er vervolgens onderhandeld en wordt de koopovereenkomst ondertekend. Ten slotte moet iedereen naar de notaris gaan om alles te ondertekenen en de sleutels over te dragen.