De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Een lichtkoepel zorgt voor extra sfeer

Een lichtkoepel is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en kwaliteiten. Die kwaliteit heeft ook effect op de sfeer. Een kunststof koepel is meestal minder goed geïsoleerd. Daardoor kan tocht ontstaan en wordt het binnen vooral in de winter soms koud. Bij www.vlakkelichtkoepel.nl worden uitsluitend producten verkocht waar echt glas in zit. Dat laat meer licht door dan een kunststof koepel. Een koepel met glas zorgt ook voor een betere isolatie, vooral als er HR++ glas wordt gebruikt. Een ander voordeel van een kwalitatief goede lichtkoepel met glas is dat die veel langer meegaat dat een kunststof koepel.

Bij een wat grotere koepels krijg je veel meer licht in je woning of kantoor, vooral als het mooi weer is. Doordat je door het glas naar buiten kunt kijken en de blauwe lucht ziet lijkt het alsof de ruimte wat groter wordt. Dat is een prettige gewaarwording. Ook ’s-Avonds zorgt een lichtkoepel voor extra sfeer, met name als je besluit om een paar mooie lampen aan het frame van de koepel te hangen. Kortom, als je van plan bent om een lichtkoepel te plaatsen, denk dan ook na over de effecten die deze heeft op de sfeer.

De warmte reguleren

Op hele warme en zonnige dagen kan een lichtkoepel soms  teveel licht binnenlaten. Het gevolg is dat het binnen erg warm wordt. Bij de lichtkoepels van www.vlakkelichtkoepel.nl is dat te voorkomen door in plaats van voor gewoon glas te kiezen voor zonwerend glas. Dan heb je binnenshuis wel veel licht, maar niet de warmte van de zon. Een andere optie is het plaatsen van een elektrisch bedienbaar zonnescherm. Zodra de zon te hard gaan schijnen kun je een scherm over het glas van de lichtkoepel laten trekken. Dat helpt uitstekend tegen de warmte en tegen overmatig zonlicht.