De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Een naamplaatje nodig? Die heb je tegenwoordig zo in huis

naamplaatje

Wanneer je over een eigen koopwoning beschikt bestaat de kans dat je graag een naamplaatje naast de buitenkant van de voordeur wilt plaatsen. Zo’n naamplaatje geeft doorgaans weer wat de namen zijn van degenen die in het betreffende huis wonen. Soms gaat deze informatie gepaard met het huisnummer in kwestie. Aan een naamplaatje komen is tegenwoordig bepaald niet ingewikkeld. Via handige webshops kun je deze gewoon online bestellen, waarbij je zelf onder meer de vorm, de tekst en het materiaal kunt kiezen.

naamplaatje

Waarom een naamplaatje bij je voordeur?

Een naamplaatje bij de voordeur geeft je entree een warmere en meer persoonlijke uitstraling. Gasten zullen sneller het idee hebben dat ze echt welkom bij je zijn. Ook is het een goede manier om jezelf (figuurlijk) enigszins bloot te geven, iets dat vooral belangrijk is als je net in een bepaalde wijk woont.

naamplaatje

Wanneer bevestig je wel of geen naamplaatje?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er heel gegronde redenen om een naamplaatje naast je voordeur te plaatsen. Vooral in woonwijken met louter koopwoningen, waar mensen lang in hetzelfde huis blijven wonen en daar waar veel gezinnen met kinderen wonen is het raadzaam een naamplaatje te nemen. Zo’n naamplaatje geeft namelijk een goed signaal af aan je buurt. In feite geef je hiermee aan dat je niets te verbergen hebt en dat er bij jou thuis geen dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. In stedelijke gebieden met volop huurwoningen is een naamplaatje juist minder noodzakelijk.