De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Een sedumdak verfraaien

3 groendak

Hoe kan ik een groendak beter uit laten zien dan het nu is? Voor zo’n dak hebben de meeste mensen in Nederland een saai groendak met minder begroeiing en veel zonnepanelen, dus er zijn bijvoorbeeld veel kleuren die je niet nodig hebt. De blauwe kleur van het paneel wordt toegevoegd aan het dak. U wilt dit niet en verkiest een mooie natuurlijke uitstraling van uw woning boven andere bewoners in uw buurt. Hier enkele tips om met zonnepanelen eenvoudig van een sedumdak een echt kunstwerk te maken. De kunst van de natuur, want dit kan  allemaal op een milieuvriendelijke manier.

Plant meer groen

Elk groendak in Nederland heeft een hele simpele en duidelijke oplossing die iedere Nederlander ook op zijn dak kan toepassen. Daken hebben in de meeste gevallen meer begroeiing nodig dan momenteel beschikbaar is. Het planten is heel natuurlijk, maar staat vooral garant voor een  vrolijke uitstraling. Hierdoor kan men in de toekomst eerder voor een sedumdak kiezen. Als dit gebeurt, zijn mensen sneller overtuigd en wordt Nederland sneller een groener land. Vegetatie betekent  bijvoorbeeld meer bloemen en andere planten. Dit zorgt voor een heldere en kleurrijke look.

Nederlanders moeten elkaar helpen

Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Alle Nederlanders, met of zonder sedumdak, moeten zich inspannen. Als we de manier waarop we in ons land leven willen veranderen, en vooral milieuvriendelijk willen leven, moeten we ons aanpassen aan de omgeving zelf. Een sedumdak zou dus meer bemoedigend moeten zijn voor je buren, vrienden en familie, en als heel Nederland eenmaal groen is, is het misschien een beetje overdreven om weer in een goede houding naar bed te gaan en te slapen.