De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Een vloerkleed in je interieur

Decorette Heemskerk

Soms kun je op een eenvoudige manier een saai interieur weer tot leven brengen. Een verandering zo duidelijk aanwezig, waarvan de presentatie iets is waar niemand omheen kan. Iets wat aan deze maatstaf perfect voldoet, zijn vloerkleden van Decorette Heemskerk. Vloerkleden zijn niet alleen om schoonheid te accentueren, maar ze worden ook gebruik om grenzen te definiëren.

In plaats om in een ruimte maar één vloerkleed te gebruiken, zou je ook meerdere vloerkleden kunnen gebruiken om verschillende zones mee aan te geven. Vooral handig bij grote kamers of studio’s speciaal voor plekken met elk zijn eigen functie zoals, een lees-, eet- of multimedia entertainmentgedeelte. Door vloerkleden te gebruiken met diverse verschillende kleuren kun je specifieke gebieden markeren.

Allerlei formaten en kleuren om te voldoen aan je voorkeuren

Of je nu op zoek bent naar twee vloerkleden met verschillende kleuren en dezelfde patronen of andersom, het is een kwestie van slim combineren om een opzichtige stijl en sfeer te creëren. Maar een belangrijk punt hierbij is, gebruik nooit hetzelfde tapijt. Het geheel van een kamer wordt daardoor ontmanteld en oogt als een tweedeling gecreëerd door twee dezelfde tapijten.

Soms lijkt het of er delen in het huis zijn die saai en inactief overkomen door gebrek aan decor. Er is maar een manier om dat te doorbreken, door ze op te fleuren met vloerkleden van Decorette Heemskerk. Door het gebruik van schitterende patronen en kleuren die goed passen bij de muren creëer je een visueel pad die een saai ogende slaapkamer plotseling een perfecte uitstraling geeft.

Decorette Heemskerk

Regels zijn er om te overtreden

Als er al regels zijn voor vloerkleden in een kamer, dan zijn die om overtreden te worden. Een vaak gehoorde regel is dat een vloerkleed groot genoeg moet zijn, om te passen onder de voorpoten van het zitmeubilair, zodat het geheel verenigd is. Anderen zeggen dat alle poten van het zitmeubilair er op zouden moeten zitten. Regels zijn er niet om altijd aan te houden om het gewenste visuele effect te krijgen in de kamers van je huis.

Heb je besloten welke maat, kleuren en patronen het moet worden is het tijd voor een extra bonus op het gebied van comfort. Loop je graag op blote voeten in bijvoorbeeld de slaapkamer? Dan is hoogpolig voor de hand liggende keuze, bij de gang en keuken daarentegen is laagpolig soms praktischer. Of je nu kiest voor rond of rechthoekig, effen of met patroon, wij van Decorette maken je droom graag werkelijkheid.