De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Gevelbekleding kiezen: welke uitstraling geef je jouw huis?

Gevelbekleding kan je huis net even wat mooier maken en een luxere uitstraling geven. Maar voor wel soort gevelbekleding kun je nu het beste kiezen? Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig. Wij leggen je in dit artikel meer uit over houten, kunststof, metalen en steenstrips gevelbekleding.

Houten gevelbekleding

Part of a new apartment house in Chiang Mai, Thailand, with wooden facade

Hout was altijd erg geliefd en we zien dit nog steeds vaak terug. Het isoleert de woning goed en het geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Toch heeft houten gevelbekleding helaas niet alleen maar voordelen. Zo moet je het elke vijf jaar goed onderhouden en is dit materiaal ook niet zo duurzaam.

Kunststof gevelbekleding

Tegenwoordig wordt kunststof gevelbekleding steeds populairder en dat is niet voor niets. Het wordt in alle vormen gemaakt en kan er net zo uitzien als hout. Ook is het goed isolerend materiaal. In tegenstelling tot hout hoef je kunststof gevelbekleding echter vrijwel niet te onderhouden en dit materiaal is wel duurzaam.

Metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekleding geeft je huis een specifieke look. Het kan je huis een luxe uitstraling geven, maar het kan je woning soms ook wat kil maken. Het ligt maar net aan de combinatie en wat jouw wensen zijn. Het is goed isolerend materiaal en is daarnaast ook goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Daarom heeft metalen gevelbekleding ook een lange levensduur.

Steenstrips gevelbekleding

Ook steenstrips geven je huis een specifieke look. Dit zijn stroken baksteen of kunststof die vaak binnenshuis worden gebruikt. maar ook buiten kan het prachtig staan. Ze hebben de look van echte stenen en geven je woning zo een natuurlijke uitstraling. Dit materiaal is ook goed isolerend.