De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Heb jij een nieuwe tuin besteld?

Niks is lekkerder dan een fijne tuin. Een mooie plek, waar je kan genieten van buiten, waar je tot rust kan komen. Nieuwe spullen aanschaffen voor dat fijne stukje achter je huis, is dan ook erg leuk. Nieuwe plantjes en een nieuwe pot kopen mensen regelmatig. Maar heb je wel eens een beeld voor je tuin gekocht? Bijvoorbeeld een beeld van Artihove tuinbeelden. Een beeld geeft je tuin direct een kunstige uitstraling. De beelden zijn er in allerlei soorten en maten. Als dit je wat lijkt, is er dus sowieso een beeld die bij jou past.

Een natuurlijke of artistieke tuin

Je kan tegenwoordig ook online een bronzen standbeeld bestellen. Dat is erg makkelijk want dan heb je dat gedoe met sjouwen niet. Hij wordt gewoon bij jou thuis bezorgd en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Als je niet van de uitstraling van brons houdt, maar wel een beeld in je tuin wilt, kan je ook eens kijken naar houten beelden. Boomstammen waaruit figuren zijn gemaakt, zien er vaak heel gaaf uit en hebben ook de natuurlijke uitstraling, wat brons mist. Dit maakt dat het ook goed in een artistieke tuin past, maar ook in een natuurlijke tuin.

Geniet van de zon en rust uit

Als het bronzen beeld of het houten figuur besteld is, kan je door naar het volgende object voor je tuin. Namelijk je lounge set. Een fijne set waar je volledig op kan chillen en op tot rust kan komen. Iedereen moet zo’n plekje in zijn tuin. Zet hem lekker in de zon, zodat je lekker vitamine D op kan nemen. Zorg wel dat wanneer je de loungeplek in de zon maakt er ook altijd iets van schaduw is. Zorg voor een parasol, die je kan uitklappen als de zon op haar felst is. Of hang een schaduwdoek op, dat ziet er ook nog eens leuk uit.

Warm en gezellig in de tuin

Je kan ook investeren in mooie vurige objecten. Koop een mooie vuurkorf of -schaal. Ga hier met je vrienden of familie om heen zitten op een mooie zomeravond. Vertel elkaar verhalen en geniet van de warme marshmallows. Naast de vuurkorf is ook een barbecue op kolen een leuke toevoeging aan de tuin. Een kolenbarbecue is gezelliger dan een gasbarbecue, omdat bij kolen ook een vuurtje komt kijken. Een vuurtje maakt het gezelliger en echter, je staat dichter bij de natuur als je op kolen kookt. Een vuurtje in de tuin zorgt dus voor gezelligheid, omdat het leuk is om samen te barbecueën of samen rond het vuur te zitten.

 

Investeer in meer biodiversiteit in de tuin

Tot slot is ook het aanschaffen van spullen voor de dieren leuk. Als je investeert in spullen voor de vogels, eekhoorns, egels en insecten, krijg je een ontzettend gezellige tuin. Het is leuk om naar de dieren te kijken, plus het is goed voor de biodiversiteit in jouw tuin. Koop bijvoorbeeld vogelhuisjes, een voedertafel voor de vogels en eekhoorns, leg een stapel takken neer voor de egels en koop een mooi insectenhotel voor de insecten. Bovendien zorgen de insecten voor bevruchting van de planten, wat voordelig is voor de bloemen en struiken in jouw tuin.