De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Hippe trend – droogbloemen

Het is een nieuwe en bijzondere trend: droogbloemen! Dat is natuurlijk leuk en aardig, maar wat zijn droogbloemen eigenlijk?

Onder de naam droogbloemen vallen alle gedroogde, natuurlijk decoraties. Het gaat hier dus om meer dan enkel bloemen. Ook gedroogde dennenappels, haver en granen vallen onder de term droogbloemen.

Je hebt met een boeket droogbloemen dus veel mooie opties om een prachtig boeket samen te stellen. Echter kan je droogbloemen ook heel mooi aan bijvoorbeeld de muur of de deur hangen. Droogbloemen kan je veelal aanschaffen bij een droogbloemen groothandel.

Het bijzondere aan droogbloemen

Dat droogbloemen een een populaire trend zijn is een feit, maar wat maakt ze dan zo populair?

Het grootste voordeel dat droogbloemen met zich meebrengen is dat ze ontzettend duurzaam zijn. Droogbloemen verwelken niet en kunnen dus met heel weinig tot geen onderhoud jaren en jaren het huis op blijven fleuren. Daar wordt de portemonnee blij van!

Verder zijn droogbloemen ook ontzettend flexibel in samenstel opties. Als je een zomerboeket aan wilt passen om bijvoorbeeld meer in de kerstsferen te komen hoeft dat niet moeilijk te zijn. Je komt al een heel eind door een paar gedroogde dennenappels aan te schaffen bij een droogbloemen groothandel en die aan het boeket toe te voegen.

Wat verder ook heel gaaf is aan droogbloemen is dat ze hun geur nooit verliezen! Met droogbloemen heb je dus het hele jaar door een lekkere geur in huis.

Hoe houd je droogbloemen mooi?

Om dit artikel af te sluiten nog een paar tips om je droogbloemen lange tijd mooi te houden.

Ondanks dat ze heel lang mooi blijven zijn droogbloemen wel behoorlijk kwetsbaar. Daarom kan je ze het beste ergens uit de tocht zetten waar je er niet makkelijk tegenaan loopt.

Ook verliezen ze makkelijk hun kleur in de zon, zet ze dus ergens buiten direct zonlicht.

Als je een beetje voorzichtig bent, gaan droogbloemen makkelijk jaren mee!