De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Hoe een lichtkoepel je werkplek veel fijner kan maken

Lichtkoepel

Wist je dat de lichtkoepel ervoor kan zorgen dat je veel meer zon en daglicht binnenkrijgt? Wanneer we een koophuis hebben, dan denken we na over allerlei facetten van het huis: de badkamer, keuken, vloeren, verf op de muren. We denken echter veel te weinig na over het licht dat er binnenkomt en de ramen. Want dat is nu eenmaal hoe het is, toch? Nee, dat is niet waar. Je kunt er namelijk voor zorgen dat er meer licht binnenkomt, ook als je eigenlijk geen plek hebt voor extra ramen. Dat doe je handig en snel met een lichtkoepel.

Lichtkoepel

Hoe werkt het?

Een lichtkoepel is een speciale koepel die in het dak wordt geplaatst. Dit kan een grote koepel zijn of een kleine, een ronde of een vierkante. Er is zelfs een versie die meer op een piramide lijkt. De keuze is volledig aan jou. Daarnaast kun je kiezen voor een matte afwerking of een koepel waar je doorheen kunt kijken. Dat is een kwestie van smaak maar ook van gemak. De koepel zorgt ervoor dat er meer daglicht binnenkomt doordat deze in het dak geplaatst is en dus de hele dag licht ontvangt, in tegenstelling tot een raam. Bovendien kun je ruimte op het dak gebruiken en hoef je er dus geen bestaande ramen voor te verplaatsen of aan te passen. 

Niet te warm

Natuurlijk wil je in de zomer juist weer niet te veel licht en zon binnen. Dan kies je dus voor een koepel met uv-wering of een matte koepel. Zo houd je die echt felle zon een beetje buiten. Zorg ook dat je de koepel open kunt zetten voor frisse lucht in de zomer.