De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Hoe kan je gemakkelijk zware objecten verhuizen?

Bij het verhuizen van veel zware objecten is een verhuisverbedrijf (Den Haag) inschakelen altijd een goede optie. Als u zelf een groot en zwaar object wilt verhuizen, kan er het beste gebruik gemaakt worden van plankjes op wieltjes (zogenaamde hondjes). Dit is bijvoorbeeld handig bij het verhuizen van een piano. Op deze manier kan de piano eenvoudig naar de verhuiswagen worden gereden, zonder dat het uw rug kost. Wanneer zware of lastige objecten zelf worden gesjouwd zonder degelijk verhuismateriaal, kunnen ze bovendien makkelijk beschadigen.

Zware objecten tillen

Moet je zware meubels van boven naar beneden brengen? Of staat bijvoorbeeld je wasmachine op de bovenverdieping? Dan kun je eigenlijk niet zonder traploper. Een traploper lijkt sterk op een steekwagen. Alleen heeft deze niet twee wielen zoals bij de steekwagen, maar zes. Er zitten er drie aan elke kant op een speciale constructie. Je kunt er gemakkelijk mee de trap op en af terwijl er spullen op staan. Nu hoef je je dus niet een breuk te sjouwen aan onhandige en zware spullen op de trap, want de traploper draagt het gewicht voor je.

Sommige zware meubels zijn ook heel groot. Een bankstel past bijvoorbeeld niet op de plateauwagen of steekwagen. Daarom gebruik je hiervoor een of meer meubelrollers. Een meubelroller is een klein plateautje met vier wielen eronder. Er zit geen duwstang aan. Je zet een uiteinde van het zware meubel op zo’n plateautje. Vervolgens plaats je het andere uiteinde van het meubel op nog zo’n meubelroller. Je hoeft vervolgens alleen nog maar te duwen om het meubel te verplaatsen. Dat scheelt heel wat gewicht om mee te sjouwen!

Op de juiste manier

Mocht je toch aan het sjouwen gaan is het ook belangrijk dat je op een goede manier tilt. Ga gehurkt zitten voor het meubel dat je wilt optillen. Til het meubel dan op terwijl je je rug gestrekt houdt. Daardoor komt het meeste gewicht op je beenspieren in plaats van op je rug. Probeer te voorkomen dat je spullen tilt vanuit je (gebogen) rug, want dan is de kans op rugklachten groot.