De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Hoekbaden, op welke voordelen kan je rekenen?

Hoekbaden zijn sinds jaar en dag één van de populairste soorten baden die er op de markt zijn terug te vinden. Er zijn best wel wat verschillende zaken die daarvan aan de basis liggen. In eerste instantie geldt voor een hoekbad natuurlijk dat ze eenvoudig in eender welke badkamer kan worden geïmplementeerd. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat een dergelijk exemplaar ook zeer onderhoudsvriendelijk is. Je hebt sowieso al een zijde die niet moet worden schoongemaakt en de ruimte eromheen is doorgaans vlot bereikbaar. Overweeg jij ook de aankoop van een hoekbad, maar wil je allereerst nog even alle voordelen grondig op een rijtje gezet willen zien worden? Verdiep je dan zeker en vast even in de onderstaande informatie!

1.) Een bad dat eigenlijk geschikt is voor elk type badkamer

Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaald bad dien je altijd voor jezelf te bepalen over welke eigenschappen ze dient te beschikken. Daarbij moet er niet alleen maar rekening worden gehouden met de eisen waar jij over beschikt, maar dient er ook te worden gekeken naar de mogelijkheden die de ruimte biedt. De keuze voor hoekbaden wordt door veel mensen gemaakt omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Dit heeft als gevolg dat ze zelfs in een kleine badkamer zonder al te veel problemen tot hun recht kunnen komen. Dat is echter niet alles.

Voor verschillende baden zoals bijvoorbeeld een vrijstaand bad geldt dat ze allemaal over een vrij specifieke uitstraling beschikken. Dit heeft als gevolg dat ze niet zomaar in elke stijl van badkamer geïntegreerd kunnen worden. In principe geldt dat wel voor een hoekexemplaar. Je plaatst ze eenvoudig in een hoek waarbij je ervoor zorgt dat ze wel of net niet opvalt in de ruimte. Ook voor hoekbaden geldt bovendien dat er tegenwoordig prachtige design exemplaren bestaan. 

2.) Hoekbaden kunnen perfect worden voorzien van een bubbelfunctie

Voor hoekbaden geldt in de praktijk dat ze bijzonder vaak worden voorzien van een bubbelfunctie. Het is mede omwille van deze reden dat deze baden tegenwoordig niet meer alleen terugkomen in badkamers, maar ook in andere ruimtes van de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de slaapkamer. Zeg nu namelijk zelf, vanuit het bad in bed kunnen duiken heeft toch best wel iets? Ook hiervoor geldt dat het ruimtebesparende karakter van een hoekbad een belangrijk pluspunt kan zijn.

3.) Een hoekbad is verrassend onderhoudsvriendelijk

Tot slot is het zo dat een badkamer de minst favoriete ruimte is van veel mensen om schoon te moeten maken. Dat is niet alleen het gevolg van de aanwezigheid van het toilet. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat een bad in de badkamer veelal behoorlijk lastig te onderhouden kan zijn. Dat is het gevolg van het feit dat een vrijstaand exemplaar bijvoorbeeld last te verplaatsen is omwille van het gewicht. Daarnaast is het zo dat ook de poten waar een bad op staat allesbehalve onderhoudsvriendelijk kunnen zijn. Indien je kiest voor het plaatsen van een hoekbad hoef je, je hier geen zorgen meer om te maken. Deze hoekbaden zijn immers erg onderhoudsvriendelijk. Heb je toch liever een ander bad? Neem dan een kijkje naar de badkuipen van Douchezaak.