De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Inrichten van een kantoorpand

Interieur 6

Bij het inrichten van een bepaalde ruimte komt veel bij kijken. Inrichten kan op veel verschillende manieren, waarbij iedereen zijn of haar stijl heeft van inrichten. Veel mensen kiezen ervoor om hierbij een interieurontwerper en adviseur in te schakelen. Een interieurontwerper maakt meestal gebruik van een vlekkenplan. Vooral als een ruimte nog leeg staat of als er nog veel ruimte is voor verplaatsingen, is het maken van een vlekkenplan handig. Een vlekkenplan is een schets van hoe de indeling van een bepaalde ruimte eruit moet zien. Zo een schets kan op verschillende manieren gemaakt worden. Denk aan het maken van een 3D-tekening. Hierbij worden personen en afdelingen meegenomen. Maar wat doet een interieurontwerper en adviseur precies en waar kan rekening mee worden gehouden tijdens het inrichten van een kantoorpand?

Interieurontwerper en adviseur

Een interieurontwerper houdt zich voornamelijk bezig met het maken van een concept voor de inrichting van een ruimte. Het doel van de interieurontwerper is om hierbij de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Een meubelplan wordt meestal hierbij meegenomen. In zo een plan wordt de meubelopstelling bepaald. Een interieuradviseur daarentegen adviseert klanten over het inrichten van een ruimte. Als een klant al een bepaald concept heeft opgesteld, kan een interieuradviseur advies geven over de inrichting. Zowel een interieurontwerper als een adviseur hebben een creatief beroep.

Inrichten van een kantoorpand

Een goede inrichting van een kantoorpand draagt bij aan een prettig gevoel voor werknemers. Als eerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat natuurlijk daglicht een kantoorpand kan binnentreden.  Dit verhoogt namelijk de productiviteit van de werknemers. Daarnaast is het tegenwoordig van belang om flexibele werkplekken te creëren. Hierdoor is het makkelijk voor personeel om te verplaatsen en op verschillende werkplekken de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Tegenwoordig worden kantoren zo open en transparant mogelijk ingedeeld. Hiervoor wordt steeds vaker glas gekozen om ruimtes van elkaar te scheiden.