De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Keuken op maat: indelingen en waar je naar moet kijken

Welke soorten moderne keuken op maat zijn er en wat is de beste optie, afhankelijk van het huis? We zien de verschillende klassen die er zijn, hun modulaire distributie, kenmerken, voor- en nadelen en welke details we moeten bekijken.

Soorten moderne keukens en hun distributie

Gezond eten is het nemen van meer en meer bekendheid in ons leven en daarom moeten we comfortabele, praktische en functionele keuken modellen coherent koken.

Hier weten ontwerpers, interieurontwerpers en architecten het, en ze ontwerpen moderne keukens met een reeks technieken in modulaire distributie. Ze stralen niet langer alleen schoonheid uit of zijn knus, nut op zijn best komt om de hoek kijken. Om de soorten keukens te kennen die de markt ons biedt, moeten we de principes begrijpen van hoe een functionele keuken op maat wordt verdeeld en daarvoor gebruiken de ontwerpers de ‘werkdriehoek’ om de locatie van de werkplekken en de afstand daartussen te bepalen.

De werkdriehoek definieert een goed ontworpen type keuken 

In de keukenafdeling moeten drie goed gedefinieerde gebieden worden gemarkeerd; een voor het bewaren van voedsel, een andere voor het wassen en kookzone. Hierdoor ontstaat er een praktische structuur om te koken. Om de driehoek optimaal te laten functioneren op het werkgebied, mag de som van de 3 zijden niet groter zijn dan 8 meter, en afzonderlijk is de aanbevolen ruimte 1,20 meter (minimale werkruimte is 90 cm) en niet groter dan 2,70 meter.

Bij de verdeling van meubels bij de verdeling van een keuken op maat moeten we naar drie punten kijken:

  • De opslagruimte moet zich in de buurt van de toegangsdeur bevinden (belangrijk dat de koelkast dicht bij de ingang staat)
  • Kookgedeelte in het centrale deel (we zouden aan de linkerkant al het voedsel hebben om te koken en aan de rechterkant een schoonmaakgedeelte met kasten waar het keukengerei, pannen, enz. Zijn)
  • En de was, aan de rechterkant (waar we normaal gesproken het raam en de toegangsdeur voor de was zouden vinden die de kamer licht geven)

Die keukens in een rechte lijn die open staan ​​naar de eetkamer mogen niet te veel hoge kasten gebruiken, gesloten planken en de apparaten bijvoorbeeld geïntegreerd in een toren naast de koelkast.