De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Kosten van een dakkapel voor jouw huis

kosten van een dakkapel

De kosten van een dakkapel kun je zelf bepalen. Een dakkapel is een ophoging van het dak in een deel van het dak. Door een dakkapel krijg je meer ruimte om te staan en meer lichtinval. Je kunt een dakkapel helemaal zelf samenstellen tot op de centimeter. Een dakkapel wordt in een dag geplaatst en op een traditionele manier vervaardigd. Zo ben je gegarandeerd op kwaliteit, je krijgt 15 jaar garantie op dakkapellen en 10 jaar op dakramen

De 2 soorten dakkapellen

Je hebt de dakkapel van hout, deze is afgewerkt met hout. Hierbij kun je ook nog kiezen voor een kozijn van kunststof of van hout. Vaak wordt er voor hout gekozen, doordat dit beter aansluit bij het type huis. Het voordeel hiervan is dat het altijd aansluit bij de stijl van de woning, het nadeel hiervan is dat je het om de 5 jaar moet schilderen.

Je hebt ook een dakkapel van kunststof. Deze is helemaal afgewerkt van kunststof, ook het kozijn is van kunststof. Kunststof is erg onderhoudsvriendelijk  en heeft een langere levensduur dan hout het voordeel is dan ook dat het duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Het nadeel is dat het niet altijd mooi staat bij oude woningen.

Hoe wordt de prijs bepaald

De prijs van een dakkapel wordt door verschillende mogelijkheden bepaald. Er zijn buiten de hoogte en breedte nog veel meer mogelijkheden. De wensen en behoeften zijn per persoon erg verschillend, daarom verschillen de prijzen altijd van elkaar. Je kunt een dakkapel afwerken met houten of kunststoffen rabatten, je kunt kiezen rolluiken, insectenhorren en je kunt zelfs de binnenkant laten aftimmeren.  De breedte van de dakkapellen hebben de meeste invloed op de prijs. Het kozijn, glas, en het aantal vaste- en draaikiepramen zijn de duurste elementen,  hoe breder je gaat, hoe meer je ervan nodig hebt. Je kunt elke kan op. Je kan de goedkope kant op met de basic onderdelen, maar ook de luxe kant kan je op gaan.