De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Kunstgras aanleggen zelf doen of uitbesteden

kunstgras aanleggen

Kunstgras is aanzienlijk duurder dan gewoon gras. Dit komt mede doordat de aanleg van kunstgras erg duur kan zijn. Door deze hoge kosten besluiten sommigen om de kunstgras zelf te proberen aan te leggen. Helaas heeft dit meestal niet het gewenste resultaat. Kunstgras aanleggen is namelijk een vak op zich dat erg goed uitgevoerd dient te worden. 

kunstgras aanleggen

Zelf kunstgras aanleggen of de werkzaamheden omtrent het aanleggen van kunstgras uitbesteden?

Wanneer je besluit om het kunstgras zelf aan te leggen loop je meerdere risico’s. Zo kan het zijn dat je de matten kapot maakt en hierdoor veel geld verliest. Daarnaast kan het ook zijn dat de matten in verloop van tijd kapot gaan doordat ze niet goed aangelegd zijn. Het is mede door deze risico’s aan te raden om een expert in te schakelen. Dit kost eenmalig meer geld, maar zorgt er wel voor dat je je geen zorgen hoeft te maken. De meeste bedrijven hanteren namelijk een prettige garantieregeling. 

De voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft ten opzichte van echt gras meerdere voordelen. Zo dien je echt gras regelmatig te maaien en ziet het er al snel onverzorgd uit. Daarnaast groeit er bij echt gras ook onkruid. Dit zorgt ervoor dat je meerdere keren per jaar het onkruid weg dient te halen. Wanneer je slecht te been bent, is dit het laatste waarop je zit te wachten.