De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Nedersaksen als keuze?

nedersaksen

Nedersaksen is een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. De deelstaat heeft bijna acht miljoen inwoners op ongeveer 47.500 vierkante kilometer. Het is de op drie na grootste deelstaat op het gebied van inwoners en de op een na grootste deelstaat qua oppervlakte. De hoofdstad van Nedersaksen is Hannover en het grens aan de Noordzee. 

nedersaksen

Kamperen in Nedersaksen

Kamperen in de natuur, Nedersaksen is hier perfect voor. Nedersaksen bieden uitstekende campings. Wil je in een tent, in een camper, aan het water, in het bos? Het maakt niet uit, voor elke wens is er wel een geschikte plek. De kustregio’s met hun unieke duin en wadden landschappen zijn erg populair maar de heidevelden van de Lüneburger Heide hebben ook veel te bieden. In het uiterste oosten liggen het Wendland en de Elbe en dit zijn fascineerde plekjes met een schitterende natuur. 

Cultuur

Hildesheim is een stad voor cultuurliefhebbers. Er zijn verschillende locaties die op de UNESCO-wereldcultuurerfgoed lijst staan. Je kunt er prachtig wandelen door de oude binnenstad en er staat ook een duizend jaar oude rozenstruik die zeker de moeite waard is. Dit symbool van de stad Hildesheim bevindt zich op het kerkhof van de Mariendom in Hildesheim. De Mariendom is ook een voorbeeld van een locatie die op de UNESCO-wereldcultuurerfgoed lijst staat. Ook is Nedersaksen het thuisland van asperges. Er is zelfs een Niedersächsische Spargel Strasse die over een afstand van 750 kilometer de belangrijkste teeltgebieden van Nedersaksen met elkaar verbindt.