De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Nieuw land gekocht

Bij het kopen van een groot land stuk is het belangrijk dat je een aantal stappen uitvoert zodat je precies weet waar je aan begint als nieuwe eigenaar van het stukje land. Vaak zul je een kaart krijgen van het land krijgen. Natuurlijk als het een groot genoeg stuk land is is het belangrijk om zeker ervan te zijn wat je precies koopt en dit zijn de stappen die goed zijn om te doorlopen. 

Bodemtest

Natuurlijk hangt het ervan af wat jouw plan is met de grond maar het is belangrijk om te weten wat je koopt. Vaak zullen bodemtesten duur zijn maar het is belangrijk om te weten of jou stuk grond niet giftige stoffen bevat of zwaktes heeft waardoor bijvoorbeeld er niet op gebouwd kan worden. Door bodemtesten weet je precies waar je aan begint en wat je dus met je grond kunt doen. 

Landmeter

De kaarten die worden gebruikt kunnen soms niet extreem specifiek zijn of zelfs oud en dus niet meer correct. Door nieuwe natuur kan dit lastig zijn en is het dus belangrijk om een goede landmeter te hebben. het weten van de exacte maten kan handig zijn voor bouwprojecten en doorverkoop. Natuurlijk is een landmeting ook gewoon fijn zodat je weet wat je hebt gekocht. Bij het landmeten kom je meer te weten over vegetatie en bebossing op jouw land en zo kun je precies weten wat er staat. Zo kun je wellicht een beter idee krijgen wat je ermee moet doen. De natuur kan je ook ideeën geven wat je ermee wilt doen en zo kan het stuk land wat je hebt gekocht door een landmeting je nog meer inspireren.