De Tas

DTas | Artikelen voor Huis en Tuin

Nieuwe sloten plaatsen helpt inbraakbeveiliging te verbeteren

Laat nieuwe sloten plaatsen op ramen en deuren in huis, om je inbraakbeveiliging te verbeteren. Zeker in oudere woningen maakt men gebruik van sloten die niet meer voldoen aan de eisen die hier tegenwoordig aan gesteld worden. Inbrekers hebben hun inbraakmethodes verbeterd en gebruiken bijvoorbeeld steeds meer geweld om sloten te forceren. Oudere modellen sloten zijn hier niet tegen bestand. Het vervangen van sloten helpt de kans op een succesvolle inbraakpoging te verkleinen. Wanneer heb jij de sloten in huis voor het laatst vervangen? 

Verschillende soorten voor ramen en deuren 

Bij het plaatsen van nieuwe sloten is het raadzaam goed te letten op de SKG-rating die het slot gekregen heeft. SKG is een onafhankelijke partij. Deze stichting geeft de sloten die het keurt een beoordeling van nul, één, twee of drie sterren. Des te weerbaarder een slot is, des te meer sterren krijgt deze ook. SKG beoordeelt niet alleen de cilindersloten voor deuren, maar ook de bijzetsloten voor ramen. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Afhankelijk van onder meer de wijze waarop je de ramen in huis opent, bepaal je welke van deze sloten het meest geschikt is voor jouw raam. 

Slotenmaker later adviseren over nieuwe sloten 

Vind je het lastig zelf te bepalen welke nieuwe sloten plaatsen zinvol is bij het verbeteren van de inbraakbeveiliging? Laat een slotenmaker advies geven. Een slotenmaker kan je hierbij direct helpen met het plaatsen van de sloten. Zeker wanneer je bijvoorbeeld van een cilinderslot met twee contactpunten naar een slot met vier contactpunten gaat, is de hulp van een slotenmaker wenselijk. Zou het slot niet op de juiste wijze gemonteerd worden, dan is het voor inbrekers onnodig makkelijk deze te forceren. Een slotenmaker helpt het je te voorkomen. 

Vervang je alleen de cilinder van het slot? Op internet zijn handige video’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe je dit zelf kunt doen.